Hyviä uutisia torstailta 21. tammikuuta 2010:

”Luovimo” auttaa luovia aloja kansainvälistymään

Nordisk Film Suomalainen animaatioelokuva Niko - Lentäjän poika on menestynyt myös kansainvälisesti. Suomalainen animaatioelokuva Niko - Lentäjän poika on menestynyt myös kansainvälisesti.
Finpro käynnistää luovien alojen yritysten kansainvälistymiseen tähtäävän Luovimo-hankkeen. Finpro tukee luovien alojen yritysten kansainvälistymistä ja kasvua globaalin asiantuntijaverkoston ja monialaisen osaamisen avulla. Hankkeen rahoittavat työ- ja elinkeinoministeriö sekä opetusministeriö.

Luovimo-hanke koostuu luovien alojen yhteisestä innovaatioprosessista sekä yrityskohtaisista kehitysohjelmista. Ohjelmaan valitaan kansainvälistymisvalmiuksiltaan eri luovien toimialojen kärkeä edustavat yritykset, joiden liiketoimintaa ja kansainvälistymisvalmiuksia kehitetään yrityksen tarpeisiin räätälöidyllä konsultointiohjelmalla. Yrityshaku on käynnissä 5.3.2010 asti.

Luovimon pääpaino on konsepti-, tuote- tai palvelumyynnin valmiuksien kehittämisessä. Hankkeen fokustoimialoja ovat muotoilu, elokuva tv/av, musiikki, esittävät taiteet sekä pelit ja sisällöntuotanto. Hanke auttaa kahtakymmentä suomalaista luovien alojen yritystä kehittämään kestävää ja kannattavaa liiketoimintaa kansainvälisille markkinoille.

www.finpro.fi/luovimo

KK