Hyviä uutisia keskiviikolta 27. tammikuuta 2010:

Maailman korkeimmassa rakennuksessa käytetään ABB:n teknologiaa

ABB:n järjestelmien valvontahuone voi näyttää esimerkiksi tältä. ABB:n järjestelmien valvontahuone voi näyttää esimerkiksi tältä.
ABB on toimittanut maailman korkeimpaan rakennukseen Burj Khalifaan Dubaihin sähköverkon ohjaus- ja valvontajärjestelmän, releitä, kuormakytkimiä sekä taajuusmuuttajia. Suomessa valmistettu ja suunniteltu teknologia parantaa rakennuksen sähkönjakelun luotettavuutta sekä energiatehokkuutta.

Ohjaus- ja valvontajärjestelmän ylin asema sijaitsee 828 metriä korkean rakennuksen 155. kerroksessa. Vaasassa kehitettyyn MicroSCADA Pro -ohjelmistoon perustuva järjestelmä valvoo rakennuksen sähkönjakelua, hälyttää vikatilanteissa, mittaa energiankulutusta ja hallitsee erilaisia kuormitustilanteita.

– Toimitus osoittaa teknologiamme luotettavuuden vaativissa kohteissa. Olemme toimittaneet vastaavanlaisia sähkönjakelun valvontajärjestelmiä muun muassa lentokentille, metroihin ja rautatieliikenteeseen. MicroSCADA Pro -ohjelmistoon perustuvilla järjestelmillä hallitaan ja valvotaan myös esimerkiksi sähköyhtiöiden sähkönjakelua, Juha Salmu ABB:ltä sanoo.

Kokonaisuudessaan ABB toimitti tehtailtaan eri puolilta maailmaa Burj Khalifaan lisäksi muun muassa keski- ja pienjännitekojeistoja sekä jakelumuuntajia.

ABB on sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka palveluksessa on noin 100 maassa noin 120 000 henkilöä, joista Suomessa yli 6000.

www.abb.fi

EH