Hyviä uutisia perjantailta 29. lokakuuta 2010:

Maailman suurin risteilyalus Allure of the Seas lähti Turusta

Lehtikuva / Antti-Aimo Koivisto Vielä syyskuussa Allure of the Seas -risteilijää rakennettiin Turussa täydessä touhussa. Vielä syyskuussa Allure of the Seas -risteilijää rakennettiin Turussa täydessä touhussa.
STX Finlandin Turun telakalla rakentama risteilyalus Allure of the Seas on lähtenyt kohti floridalaista kotisatamaansa. Allure of the Seas ja sen vuosi sitten valmistunut sisaralus Oasis of the Seas ovat maailman suurimmat risteilyalukset.

Noin 900 miljoonaa euroa maksaneen risteilijän omistaa Royal Caribbean International -yhtiö. Aluksen on arvioitu saapuvaan kotisatamaansa Port Evargladesiin Yhdysvaltoihin 11. marraskuuta. Ensimmäiselle varsinaiselle risteilylleen alus lähtee joulukuun alussa.

Allure of the Seas on todellinen valtameriristeilyjä. Sen 16 kannelta löytyy seitsemän teema-aluetta, kuten kylpylä, uima-allasalue ja viihdekeskus. Laivaan mahtuu miehistön lisäksi 5400 matkustajaa.

STX Finland Oy on keskittynyt erikoisalusten, kuten jäänmurtajien, matkustajalaivojen ja matkustajalauttojen rakentamiseen. Yhtiö kuuluu kansainväliseen STX Europe -ryhmään, ja sillä on kolme telakkaa Suomessa: Turussa, Raumalla ja Helsingissä.

Video risteilijän rakentamisesta:www.stxeurope.com
www.allureoftheseas.com

EH