Hyviä uutisia perjantailta 16. syyskuuta 2011:

Matkailijat viihtyivät heinäkuisessa Suomessa

Hotellihuoneiden käyttöaste oli heinäkuussa 61,5 prosenttia, mikä on hieman korkeampi kuin vuonna 2010. Hotellihuoneiden käyttöaste oli heinäkuussa 61,5 prosenttia, mikä on hieman korkeampi kuin vuonna 2010.

Ulkomaisten matkailijoin yöpymiset Suomessa kasvoivat heinäkuussa 8 prosenttia viime vuoden heinäkuuhun verrattuna. Yhteensä yöpymisiä kirjattiin yli 740 000 vuorokautta.

Suurin ulkomaisten matkailijoiden ryhmä oli venäläiset. He viettivät heinäkuisessa Suomessa yhteensä 141 00 yötä, mikä on 31 prosenttia enemmän kuin vuonan 2010. Seuraavaksi suurimmat ryhmät olivat ruotsalaiset ja saksalaiset.

Venäläiset matkailijoiden yöpymisten lisäksi voimakaimmin kasvoivat espanjalaisten ja amerikkalaisten yöpymiset. Kummallekin ryhmälle tilastoitiin 15 prosenttia enemmän yöpymisiä.

Sen sijaan brittien, hollantilaisten ja japanilaisten yöpymiset vähenivät 6-3 prosenttia. Myös kotimaisten matkailijoiden yöpymisten määrä laski hieman.

Maakunnittain yöpymisten määrä kasvoi eniten Etelä-Pohjanmaalla ja väheni eniten Satakunnassa.

Tilastokeskus majoitustilastoihin on laskettu retkeilymajat sekä majoitusliikkeet, joissa on vähintään 10 huonetta, mökkiä tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

www.tilastokeskus.fi

EH