Hyviä uutisia maanantailta 26. huhtikuuta 2010:

Medixine Oy kehittää Britanniaan kattavaa ympäristöterveyspalvelua

Uusi palvelu varoittaa keuhkoahtaumatautipotilaita haitallisesta säästä. Uusi palvelu varoittaa keuhkoahtaumatautipotilaita haitallisesta säästä.

Suomalainen Medixine Oy on voittanut tarjouskilpailun sähköisestä palvelusta, jonka Britannian ilmatieteen laitos UK MetOffice tarjoaa maan keuhkoahtaumatauti- eli COPD-potilaille.

Healthy Outlook -palvelu tuottaa automaattisen varoituksen, kun COPD-potilaille haitallinen säätila on lähestymässä. Medixinen palvelu toimittaa varoitukset automaattisina äänipuheluina yhdeksällä kielellä. Järjestelmä antaa ohjeita ja kerää myös tietoa potilaiden lääkityksestä ja muista olennaisista hoitoon liittyvistä asioista.

Healthy Outlook perustuu patentoituun Medixine Health Forecasting -tuotteeseen. Uusi palvelu tuottaa merkittäviä säästöjä Britannian kansalliselle terveyspalvelulle NHS:lle: keskimäärin 1700 puntaa maksavien sairaalahoitojen määrä on laskenut jopa 30prosenttia.

Met Officen ja Medixinen sopimus järjestelmän toimituksesta ja kehittämisestä on 3-5 vuoden mittainen ja kattaa myös muita sairauksia varten kehitettävät vastaavat palvelut. Medixinen toimitusjohtajan Tapio Jokisen mukaan osapuolet ovat sopineet myös siitä, että palveluita pyritään viemään yhdessä kansainvälisille markkinoille.

– Health Forecasting on hyvä esimerkki alustallemme kehitetyistä palveluista. Se mahdollistaa varoitukset ja niihin liittyvän palautteen keräämisen mihin tahansa tilanteeseen liittyen. Automaattiset äänipuhelut valittiin toteutukseen, koska COPD-potilaat ovat ikäihmisiä, joista vain pienellä osalla on käytössään matkapuhelin, sanoo Pontus Lindman, Medixine Oy:n tuotepäällikkö.

www.medixine.com

KK