Hyviä uutisia maanantailta 30. toukokuuta 2011:

Mendor ja Novartis kehittävät diabeteksen hoitoa

Mendorin kehittämässä Discreet -mittarissa neulalaite, testiliuskat ja itse mittari ovat kaikki integroitu samojen kuorien sisään. Mendorin kehittämässä Discreet -mittarissa neulalaite, testiliuskat ja itse mittari ovat kaikki integroitu samojen kuorien sisään.
Suomalainen kasvuyritys Mendor on aloittanut yhteistyön maailman johtaviin lääkeyrityksiin kuuluvan Novartiksen Suomen yhtiön kanssa. Yhtiöt aloittavat pilottiprojektin, jonka tavoitteena on kehittää kakkostyypin eli aikuistyypin diabetesta sairastavien hoitoa yksilöllisempään suuntaan.

Pilottiprojektiin osallistuu 12 pääkaupunkiseudun hoitoyksikköä sekä 500 suomalaista aikuistyypin diabetesta sairastavaa henkilöä. Kaikki diabeetikot saavat yhtenäisen ohjeistuksen verensokerimittausten ajoittamisesta, mutta ohjeistus seuraa kunkin arkirytmiä. Hoitotiimit saavat mittausten avulla kuvauksen verensokerin käyttäytymisestä ja voivat sen perusteella harkita sopivia hoitovaihtoehtoja.

Mendor perustettiin Helsingissä vuonna 2005 ja se suunnittelee, kehittää ja markkinoi diabeteksen hoitovälineitä. Yhtiö on kehittänyt muun muassa taskukokoisen Discreet-verensokerimittarin, joka on saanut myönteisen vastaanoton terveydenhuollon ammattilaisilta ympäri maailmaa.

www.mendor.com

JL