Hyviä uutisia tiistailta 8. joulukuuta 2009:

Metsäteollisuuden muutos poikii uuden koulutusohjelman Aalto-yliopistoon

Paperirullien aika ei ole ohi, mutta tulevaisuudessa puuta käytetään entistä monipuolisemmin. Paperirullien aika ei ole ohi, mutta tulevaisuudessa puuta käytetään entistä monipuolisemmin.

Aalto-yliopisto käynnistää ensi vuonna uuden, biotuotetekniikan tutkinto-ohjelman. Samalla lopetetaan puunjalostustekniikan tutkinto-ohjelma, joka on tuottanut metsäteollisuudelle diplomi-insinöörejä vuosikymmenet.

Koulutuksen muutosten taustalla on metsäteollisuuden rakenteiden muuttuminen. Perinteinen metsäteollisuus on vaikeuksissa ja opiskelijoiden kiinnostus puunjalostustekniikan opiskelua kohtaan on selvästi laimennut.

Uuden tutkinto-ohjelman pääaineita ovat biojalostamotekniikka, uudet materiaalisovellutukset, kuitutuotetekniikka sekä ympäristöasioiden hallinta. Matematiikkaa opiskellaan kolmanteen vuoteen asti aiemman kahden sijasta.

Tutkimuksen ja tuotekehityksen hallitseminen on uuden tutkinto-ohjelman painopistealueita, mutta vielä tärkeämpää on kehittää taloudellisesti ja ekologisesti kestävää tuotantoa, ohjelmaa suunnitellut Magnus Diesen TKK:sta kertoo Tekniikka & Talous -lehden verkkopalvelulle.

- Tärkeää on myös osata osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnalliseen keskusteluun, Diesen sanoo. Sitä varten koulutusohjelmaan lisätään myös esimerkiksi viestinnän opintoja.

Ensi syksynä biotuotetekniikan tutkinto-ohjelmassa aloittaa 40 opiskelijaa.

www.tekniikkatalous.fi