Hyviä uutisia torstailta 7. heinäkuuta 2011:

Metso toimittaa teknologiaa Ilim Groupin paperitehtaalle Venäjälle

Metso toimittaa päällystettyä puuvapaata paperia valmistavan tuotantolinjan offline-päällystyskoneen pääkomponentit Ilim Groupin Koryazhma Branch -tehtaalle Korjazhmaan Venäjälle. Tilauksen arvo on noin 20 miljoonaa euroa.

Metson toimitus sisältää päällystysaseman, kalanterin, kaksi energiatehokasta korkean kuivatuskapasiteetin kaasuilmakuivainta ja pituusleikkurin. Automaatiojärjestelmä sisältää laatu- ja prosessisäädöt, kunnonseurantajärjestelmän sekä päällystysaseman ja pituusleikkurin sähkökäyttöjen ja automaation säädöt.

Lisäksi toimitukseen kuuluu ultrasuodatuksella varustettu pastakeittiö ja rullankäsittely- ja pakkauskone, joka palvelee sekä paperikonetta että offline-päällystyskonetta. Tuotantolinjalla valmistetaan päällystettyä ja päällystämätöntä puuvapaata paperia.

Pietarissa pääkonttoriaan pitävä Ilim Group kuuluu Venäjän johtaviin sellun- ja paperinvalmistajiin. Ilim Groupin sellun ja paperin tuotannon kokonaiskapasiteetti on 2,3 miljoonaa tonnia vuosittain. Yhtiö työllistää yli 20 000 henkilöä.

www.metso.com

KK