Hyviä uutisia keskiviikolta 25. huhtikuuta 2012:

Metsolle myllytilaus Brasiliasta

metso Jauhinmyllyn asennuksen jälkeen kaivoksen tuotantokapasiteetti on aiempaa suurempi. Jauhinmyllyn asennuksen jälkeen kaivoksen tuotantokapasiteetti on aiempaa suurempi.
Metso on sopinut jauhinmyllykaupasta brasilialaisen MMX-kaivosyhtiön kanssa. Metso toimittaa yhtiön Serra Azulin rautamalmikaivoksen laajennusosaan 14 pystymyllyä malmin jauhatukseen. Kauppahintaa ei julkaistu.

Jauhinmyllyjen asennuksen jälkeen kaivoksen tuotantokapasiteetti nousee 24 miljoonaan tonniin vuodessa. Kaivosyhtiö säästää Metson teknologian avulla huomattavan määrän sähköä, sillä pystymyllyt kuluttavat 30–50 prosenttia vähemmän energiaa kuin perinteiset pallomyllyt. Lisäksi pystymyllyssä on vähemmän liikkuvia osia. Tämä alentaa käyttö- ja huoltokustannuksia.

Sopimuskohteena olevien myllyjen yksittäinen moottoriteho on 2 235 kilowattia. Metso on toimittanut vuodesta 1979 lähtien maailmanlaajuisesti lähes 400 samantyyppistä pystymyllyä.

MMX on brasilialainen, EBX-ryhmään kuuluva kaivosyhtiö, jolla on kaksi kaivosta Minas Geraisin ja Mato Grosso do Sulin osavaltioissa Brasiliassa.

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla.

metso.com

HA