Hyviä uutisia tiistailta 20. syyskuuta 2011:

Metsolle uusia tilauksia Kiinasta, Yhdysvalloista ja Alankomaista

lehtikuva/ Markku Ulander Metson biopolttokattilaa valmistetaan Tampereella. Metson biopolttokattilaa valmistetaan Tampereella.

Metso toimittaa kartonginvalmistus- ja biomassateknologiaansa Kiinaan, Yhdysvaltoihin ja Alankomaihin.

Metso toimittaa Kiinaan International Paper & Sun Cartonboard -yhtiölle päällystetyn kartongin valmistuslinjan. Tilauksen arvoa ei julkisteta, mutta yhtiön mukaan tämäntyyppisen kaupan arvo on tyyppillisesti 90–120 miljoonaa euroa.

Toimitus sisältää päällystettyä kartonkia valmistavan koneen lisäksi muun muassa massankäsittely- ja automaatiojärjestelmät.

Yhdysvaltainen sähköyhtiö We Energies on puolestaan tilannut Metsolta biomassakattilan We Energies/Domtar -biomassaenergiaprojektiinsa. Kattila on keskeinen osa merkittävää investointia, jossa Domtarin tehtaalle Rothschildiin, Wisconsiniin rakennetaan biomassaa polttoaineenaan käyttävä sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitos. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Biomassakattilalaitos hyödyntää kiertoleijuteknologiaa (CFB). Sen pääpolttoaineita ovat hakkuutähteet ja tehtaalla syntyvä puujäte sekä sahanpuru. Laitos tuottaa noin 50 megawattia uusiutuvaa sähköenergiaa sekä tehtaalla tarvittavaa prosessihöyryä. Laitoksen kaupallisen käytön on määrä alkaa vuonna 2013.

— Yhdysvalloissa on ennen tätä toimitusta käytössä jo 33 Metson kiertoleijukattilaa, ja nyt asennettava kattila tulee olemaan biomassakattiloista suurin ja tehokkain, Metson voimantuotanto-liiketoimintalinjan Pohjois-Amerikan johtaja Dave King kertoo

Lisäksi Metso toimittaa biopolttoainekattilalaitoksen energiyhtiö Enecon voimailaitokseen Alankomaihin. Delfzijlin kaupunkiin nousevan voimalaitoksen rakentamisesta vastaa konsortio, jonka muodostavat saksalainen Areva Renewables GmbH, Metso Power Oy sekä hollantilainen Dutch Ballast Nedam Industriebouw. Voimalaitosprojektin kokonaisarvo on 155 miljoonaa euroa, josta Metson osuus on noin kolmannes.

Metson toimitus sisältää 49 megawatin biopolttoainekattilalaitoksen, joka   hyödyntää kiertoleijuteknologiaa (CFB) ja käyttää pääasiallisena polttoaineena kierrätyspuuta. Vuodessa voimalaitos tarvitsee noin 300 000 tonnia puuta, muun muassa kierrätettyä jätepuuhaketta. Puuainesta tuodaan Delfzijliin sekä Alankomaista että naapurimaista laiva-, juna- ja kuorma-autokuljetuksilla.

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, joka työllistää noin 29 000 osaajaa yli 50 maassa.

www.metso.com


EH