Hyviä uutisia maanantailta 11. heinäkuuta 2011:

Metsolta iso biomassavoimala Floridaan

Metson biomassakattila hyödyntää kerrosleijuteknologiaa ja käyttää polttoaineena puujätettä. Metson biomassakattila hyödyntää kerrosleijuteknologiaa ja käyttää polttoaineena puujätettä.

Metso toimittaa 100 sähkömegawatin biomassakattilalaitoksen ja sen automaatiojärjestelmän Floridan Gainesvillessä toimivalle Gainesville Renewable Energy Centerille GREC:lle. GREC on hankkinut projektille lähes 500 miljoonan dollarin rahoituksen, josta Metson toimitus vastaa yli neljäsosaa.

Gainesvillen kaupungin omistama alueellinen voimayhtiö on tehnyt uuden laitoksen kanssa 30-vuotisen hankintasopimuksen. Rakennettava biomassalaitos kuuluu maailman suurimpiin, ja investointi on Metson mukaan uusiutuvan energian hankkeiden merkkipaalu Yhdysvalloissa. Sen arvioidaan tuottavan puhdasta sähköä noin 70 000 kotitalouteen.

Laitos hyödyntää kerrosleijuteknologiaa. Se käyttää polttoaineenaan metsänhakkuista, puunjalostuksesta ja taajamien ympäristönhoitotöistä saatavaa puujätettä. Metson kokonaistoimitus sisältää kattilalaitoksen ja savukaasujen puhdistusjärjestelmän. Metso toimittaa myös koko laitoksen automaatiojärjestelmän.

Laitoksen kaupallinen käyttö on suunniteltu alkavaksi vuonna 2013. Käynnistyttyään se on yksi maailman suurimmista ja tehokkaimmista biomassakattiloista. Voimalaitosinvestointi ja paikallisen biomassapolttoaineen hankinta tuovat kaupunkiin yli 700 työpaikkaa.

www.metso.com

KK