Hyviä uutisia tiistailta 3. heinäkuuta 2012:

Metsolta maailman suurin tela-alustainen murskain Kazakstaniin

Metson leukamurskainyksikkö kykenee murskaamaan 2 500 tonnia kuparimalmia ja sivukiveä tunnissa. Metson leukamurskainyksikkö kykenee murskaamaan 2 500 tonnia kuparimalmia ja sivukiveä tunnissa.

Metso toimittaa maailman suurimman tela-alustaisen murskausyksikön kazakstanilaiselle kuparikaivokselle. Altay Polimetally LLP –yhtiön tekemä tilaus sisältää myös liikuteltavat syötin- ja kuljetinjärjestelmät, joiden avulla esimurskattu kuparimalmi kuljetetaan jatkoprosessointiin. Lisäksi Metso hoitaa asennuksen valvonnan ja koulutuksen. Tilauksen kokonaisarvo on yli 11 miljoonaa euroa ja laitteet toimitetaan ensi vuoden lopulla.

— Maanpäälliset kaivokset tutkivat tällä hetkellä maailmanlaajuisesti mahdollisuuksia säästää kustannuksia esimurskauksessa ja kuljetuksessa vähentämällä työmaan sisäisiä kuljetuksia. Pystymme vastaamaan asiakkaiden haasteisiin suurikokoisilla, täysin liikuteltavilla laitteillamme, Metson louhosten murskaussovelluksista vastaava liiketoimintapäällikkö Jorma Kempas kertoo.

Suurikokoinen murskausyksikkö vastaa esimurskauksesta Altay Polimetallyn uudella, Karagandan maakunnassa sijaitsevalla kuparikaivoksella. Järjestelmän ydin on lähes 400 tonnia painava leukamurskainyksikkö. Laitteen nimellinen murskauskapasiteetti on 2 500 tonnia kuparimalmia ja sivukiveä tunnissa. Koko järjestelmä painaa yli 800 tonnia.

Laitteisto on sähkökäyttöinen, jotta sen käyttö voidaan taata myös ankarissa talvioloissa. Kaivos toimii lämpötiloissa, jotka vaihtelevat +35 asteesta -35 asteeseen.

Altay Polimetally LLP -kaivosyhtiön kotipaikka on Almaty Kazakstanissa. Karagandan kaivos tuottaa kuparin lisäksi myös kultaa. Vuosittain siellä irrotetaan malmia kolme miljoonaa tonnia ja sivukivi mukaan lukien 10 miljoonaa tonnia.

www.metso.com

ML