Hyviä uutisia tiistailta 7. kesäkuuta 2011:

MultiTouchin kosketusseinä käyttöön Nasan avaruuskeskuksessa

Multitouch Avaruuskeskuksen vierailijat voivat kosketusseinällä muun muassa liikutella avaruussukkuloita. Avaruuskeskuksen vierailijat voivat kosketusseinällä muun muassa liikutella avaruussukkuloita.

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa on ottanut käyttöön suomalaisen MultiTouchin valmistama monikosketusnäyttöseinän. 2,4 metriä leveä LCD-seinä sijaitsee Houstonin avaruuskeskuksessa, jossa sillä esitellään ensimmäistä avaruussukkulalentoa.

Näyttöseinä on käytössä astronauttivalmennusalueen vierailijakeskuksessa. Vierailijat voivat liikutella seinällä avaruudessa leijailevia avaruussukkuloita, laajentaa ja pienentää kuvia sekä sytyttää taivaalle tähtisäihkettä. Koskettamalla avaruussukkuloiden kuvia niistä avautuu ensimmäisestä sukkulalennosta kertovia tietopaketteja ja kuvia. Seinää voi käyttää yhtäaikaisesti monet näyttelykävijät. Vuosittain näyttelyyn tutustuu noin 800 000 kävijää.

— Nasalla on suuri määrä mielenkiintoisia teräväpiirtovideoita 30 vuoden ajalta. Käyttäjät pääsevät tutustumaan näihin ja he saavat kiehtovan, käsinkosketeltavan kokemuksen avaruushistoriasta näyttöseinän avulla, näyttelyjohtaja Paul Spana Houstonin vierailijakeskuksesta kertoo.

MultiTouch kehittää ammattikäyttöön suuria monikosketusnäyttöjä ja -ohjelmistoja. Näyttöjä voi yhdistellä suuriksi kokonaisuuksiksi ja pinota toistensa päälle. Näyttöjä voivat käyttää useat käyttäjät samanaikaisesti, sillä ohjelmistot tunnistavat rajattoman määrän kosketuspisteitä, käyttäjien kädet ja esineitä.

Yhtiön tuotteita on käytössä yli 40 maassa. Helsingissä sijaitsevan pääkonttorin lisäksi MultiTouchilla on toimipisteet New Yorkissa ja Santa Clarassa
www.multitouch.fi

EH