Hyviä uutisia torstailta 3. joulukuuta 2009:

Muumit mukana talkoissa Itämeren pelastamiseksi

Kello tikittää ja muumit kantavat kortensa kekoon Itämeren hyväksi. Kello tikittää ja muumit kantavat kortensa kekoon Itämeren hyväksi.

Tove Janssonin Muumit täyttävät ensi vuonna 65 vuotta. Tämän kunniaksi Muumit käynnistävät yhteistyössä lukuisten muiden yritysten kanssa Pohjoismaissa kampanjan, jonka tuotot lahjoitetaan WWF:n Itämeri-työlle.

Muumien juhlavuoden avaa joulukuun alussa moomin65.com - sivuston joulukalenteri. Jouluaattona sivustolla käynnistyy koko vuoden kestävä Pohjoismaiden suurin lasten piirustuskilpailu. Koko moomin65.com-sivusto tullaan julkaisemaan suomeksi, ruotsiksi, norjaksi ja tanskaksi.

Sivustolta tulee myös löytymään Muumin Merikoulu. Merikoulussa on erilaisia tehtäviä, kuvia ja tekstejä, joiden avulla lapset voivat oppia meristä, niissä asuvista lajeista ja merten suojelusta. Muumin merikoulu tulee näkymään myös Silja Linen laivoilla, koululaisten loma-aikoina Naantalin kylpylässä sekä kesän ajan Muumimaailmassa. Merikoulun sisällön on suunnitellut WWF.

Itämeri-työssään WWF Suomi painottaa rehevöitymisen torjuntaa, meriturvallisuuden parantamista ja öljyntorjuntaa. WWF kokee myös uhanalaisten lajien ja saaristoluonnon suojelun sekä kestävän kalastuksen edistämisen tärkeiksi.

www.wwf.fi