Hyviä uutisia perjantailta 23. lokakuuta 2009:

Niko on ehdolla Euroopan parhaaksi animaatioelokuvaksi

Nordisk Film
Suomalainen animaatioelokuva Niko - Lentäjän poika on valittu yhdeksi kolmesta ehdokkaasta, joista Euroopan elokuva-akatemian (European Film Academy, EFA) jäsenet äänestävät parhaan animaatioelokuvan voittajan. Animaatioelokuvien sarja on mukana nyt ensimmäistä kertaa. Euroopan Oscareiden palkintogaala järjestetään 12. joulukuuta Bochumissa Saksassa.

Niko - Lentäjän poika palkittiin helmikuussa 2009 parhaan elokuvan ja parhaan käsikirjoituksen Jusseilla. Viime vuoden lokakuussa elokuva voitti Hollannissa sekä tuomariston pääpalkinnon että yleisöäänestyksen kansainvälisillä Cinekid-festivaaleilla. Ranskalainen Le Film Francais -lehti on valinnut Nikon vuoden 2008 kolmanneksi parhaaksi eurooppalaiseksi elokuvaksi.

Niko - Lentäjän poika saa uusinta ensi-illan elokuvateattereissa Suomessa ensi viikonloppuna. Nikon on nähnyt elokuvateattereissa jo 231 770 katsojaa. Niko julkaistaan Suomessa DVD:nä 2.joulukuuta 2009.

Poropoika Nikon tarinan tuottivat Petteri Pasanen ja Hannu Tuomainen, käsikirjoittivat Hannu Tuomainen ja Marteinn Thorisson ja ohjasivat Cannes-voittaja Kari Juusonen ja Michael Hegner. Kansainvälisesti Niko on kerännyt jo yli 1 500 000 katsojaa, joista yksin Ranskassa yli 600 000. Seuraavaksi Niko tulee saamaan ensi-iltansa Saksan elokuvateattereissa 5.11.2009.  Elokuvan levitysoikeudet on myyty yli 100 maahan.

www.nikomovie.com