Hyviä uutisia tiistailta 21. kesäkuuta 2011:

Nokia esitteli uuden N9-mallisen älypuhelimen

N9 on Nokian ensimmäinen Meego-käyttöjärjestelmää hyödyntävä puhelin. N9 on Nokian ensimmäinen Meego-käyttöjärjestelmää hyödyntävä puhelin.

Nokia esitteli tänään Singaporessa uuden N9-mallisen älypuhelimensa. N9 on täyskosketusnäytöllä ja kolmella kotinäkymällä varustettu puhelin, jonka käyttöliittymä toimii uudella yksinkertaisella hipaisuliikkeellä. Puhelimen etupuolella ei ole yhtään painiketta, vaan kaikki toiminnot tapahtuvat kosketusnäytön avulla.

N9 on Nokian ensimmäinen Meego-käyttöjärjestelmää hyödyntävä puhelin. Sen kuori on polykarbonaattia, mikä parantaa antennin suorituskykyä ja sitä kautta kuuluvuutta sekä äänenlaatua, ja vähentää puheluiden katkeamisia. N9 hyödyntää NFC-etätunnistusteknologiaa sisällön jakamiseen ja lisälaitteiden yhdistämiseen edeltäjiään edistyksellisemmin. N9 tulee tavallisten kuluttajien saataville tämän vuoden aikana.

N9:n lisäksi Nokia esitteli kolme uutta halvemman luokan matkapuhelinta: C2-02, C2-03 ja C2-06. Niiden ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa Series 40 –laitteisiin optimoidut karttapalvelut, uudistettu verkkoselain sekä kosketusnäytön ja perinteisen näppäimistön yhdistelmä. Puhelinperheeseen kuuluvat myös kahta sim-korttia käyttävät mallit.

Nokia toisti myös sitoumuksensa Symbian-käyttöjärjestelmään. Yhtiö aloittaa heinäkuussa Symbian Anna-ohjelmistolla varustettujen N8-, E7-, C7- ja C6-01-laitteiden toimitukset. Seuraavan vuoden aikana Nokia aikoo tuoda markkinoille jopa 10 uutta Symbian-puhelinta.

www.nokia.com

www.taloussanomat.fi


JL