Hyviä uutisia torstailta 6. syyskuuta 2012:

Nokia julkisti ensimmäiset Windows Phone 8 -puhelimensa

Nokia Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer ja Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop julkistivat Nokian uudet älypuhelimet New Yorkissa. Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer ja Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop julkistivat Nokian uudet älypuhelimet New Yorkissa.

Nokia julkisti eilen keskiviikkona ensimmäiset Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmään perustuvat älypuhelimensa. Yhtiön uusi lippulaivatuote Lumia 920 sekä keskihintainen Lumia 820 paljastettiin lehdistötilaisuudessa New Yorkissa.

Lumia 920 käyttää PureView-kuvaustekniikkaa, joka mahdollistaa aiempaa tarkempien ja kirkkaampien kuvien ottamisen. Nokian mukaan puhelimesta löytyy myös aiempaa terävämpi näyttö, tehokkaampi akku, tuki langattomalle lataukselle sekä lisättyä todellisuutta hyödyntävä City Lens -sovellus. Käyttäjän katsoessa katua puhelimen kameran kautta, sovellus näyttää rakennusten kohdalla tietoa rakennuksissa olevista ravintoloista ja muista palveluista.


Nokia Lumia 920 -puhelin.
(Kuva: Nokia)Olemme liikkeessä. Paljon kehitystä on tapahtunut, mutta vaikeuksia on yhä edessä ja paljon työtä tehtävänä. Lumia 920 on meille tärkeä askel, mutta lisää askelia on tulossa, Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop kommentoi uusien puhelinten merkitystä YLEn haastattelussa.

Nokia ei vielä keskiviikkona paljastanut uusien puhelinta tarkkaa myynninaloituspäivää tai hintaa, mikä oli pettymys markkinoille. Toimitusten on kuitenkin tarkoitus alkaa valituilla markkinoilla myöhemmin tänä vuonna.

Puhelimien lisäksi Nokia esitteli uusia sovelluksia, langattoman latauksen mahdollistavia lisälaitteita sekä siihen liittyviä yhteistyökumppaneita. Yhtiön tavoitteena on solmia yhteistyösopimuksia monien yritysten kanssa, joista ensimmäisinä julkistettiin Virgin Atlantic -lentoyhtiö ja yhdysvaltalainen Coffee Bean & Tea Leaf -kahvilaketju. Nämä tulevat tarjoamaan langattomia latauspisteitä valituissa toimipisteissään.

www.nokia.com
www.yle.fi

EH