Hyviä uutisia keskiviikolta 26. lokakuuta 2011:

Nokia julkisti odotetut Windows-puhelimet sekä neljä muuta puhelinta

Nokian ensimmäiset Windows-puhelimet esiteltiin tänään. Nokian ensimmäiset Windows-puhelimet esiteltiin tänään.

Nokia julkisti Lontoossa järjestämässään Nokia World -tapahtumassa kaksi Windows Phone –alustalla toimivaa älypuhelinta, neljä uuden Asha-malliston peruspuhelinta sekä joukon uusia palveluita.

Nokian Windows-puhelimia on odotettu alkuvuodesta asti, jolloin yhtiö julkisti yhteistyön Microsoftin kanssa. Uudet Nokia Lumia 800 ja Lumia 710 -älypuhelimet ovat ensimmäiset Nokian Windows-alustalle rakentamat puhelimet. Molemmissa puhelimissa on tarjolla muun muassa navigaatiolaitetta vastaava Nokia Drive -palvelu, ESPN Sports Hub -urheilutietosovellus sekä Nokian musiikkipalveluun kuuluva MixRadio-sovellus.

Lumia 800 on kahdesta uutuuspuhelimesta kalliimpi arviolta 420 euron verottomalla myyntihinnallaan. Puhelimesta löytyy esimerkiksi 3,7 tuuman kaareva Amoled ClearBlack -näyttö, Carl Zeiss -optiikalla varustettu ja kuvien välittömän jakamisen mahdollistava kameratoiminto, 16GB:n sisäänrakennettu muisti sekä 25GB:n ilmainen SkyDrive  -muistivarasto.

Lumia 800 –puhelimen toimitukset aloitetaan marraskuussa, jolloin se tulee myyntiin Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Hollannissa, Espanjassa ja Britanniassa. Loppuvuodesta puhelin saapuu myös Hongkongiin, Intiaan, Venäjälle, Singaporeen ja Taiwaniin. Muihin maihin, Suomi mukaan lukien, Lumia 800 tulee vasta vuoden 2012 puolella.

Edullisemman Nokia Lumia 710 -puhelimen hinta on verottomana noin 270 euroa. Useissa väreissä saatavilla olevan puhelin on suunniteltu erityisesti sosiaaliseen verkostokäyttöön sekä kuvien jakamiseen. Siitä löytyy sama 1.5 GHz:n suoritin, laitteistokiihdytin ja grafiikkasuoritin kuin Lumia 800 -puhelimessa. Lumia 710 tulee myyntiin aluksi Hongkongissa, Intiassa, Venäjällä, Singaporessa ja Taiwanissa, ja ensi vuoden puolella myös muihin maissa.

Lisäksi Nokia esitteli uuden Asha-sarjan, johon kuuluu neljä kehittyville markkinoille suunnattua puhelinta. Nokia Asha 300-, Asha 303-, Asha 200- ja Asha 201 -puhelimet toimivat Symbian-käyttöjärjestelmällä. Yhtiö kuvailee niiden sijoittuvan ominaisuuksiltaan älypuhelimien ja peruspuhelimien väliin, sillä puhelimista löytyy sekä kosketus- että qwert-näytöt ja ne mahdollistavat helpon pääsyn internetiin sekä sisäänrakennettuihin sosiaalisiin verkostoihin. Puhelinten hinnat vaihtelevat 60 eurosta 115 euroon.

Nokia kertoi myös tuovansa yhdessä Rovion kanssa Angry Birds -pelin ensimmäistä kertaa muihin kuin älypuhelimiin. Vihaisia lintuja pääsee jatkossa pelaamaan Series 40-alustaa käyttävillä peruspuhelimilla.

― Yhtiö on parantanut merkittävästi Symbian-alustaa, tarjoaa kilpailijoista erottuvia Windows Phone -alustalle rakennettuja älypuhelimia ja jatkaa matkapuhelimissa vahvaa tuotevalikoimaa. Nokia on lunastamassa lupauksensa tulevaisuuden menestyksensä rakentamisessa, pääanalyytikko Pete Cunnighman Canalys-tutkimusyhtiöstä kommentoi Nokian julkistuksia.

Suomalaisvivahteita Nokia Worldin avaukseen toi videoyhteys Salon tehtaille sekä toimitusjohtaja Stephen Elopin maininta Alvar Aallon vaikutuksesta uusien puhelimien muotoiluun. Elop kertoi ihailevansa Aallon kauniita, mutta helppokäyttöisiä tuotteita.

Kerroimme kahdeksan kuukautta sitten uudesta strategiastamme, ja tänään meillä on selkeää näyttöä strategiamme edistymisestä. Olen uskomattoman ylpeä sekä näistä uusista tuotteista että Nokian työntekijöistä, jotka ovat tehneet nämä mahdollisiksi, Elop kiitti Nokian henkilökuntaa.

www.press.nokia.com

EH