Hyviä uutisia torstailta 21. tammikuuta 2010:

Nokia tarjoaa navigointipalvelunsa ilmaiseksi

Nokia on julkistanut uudistetun Ovi Kartat -palvelun, joka tarjoaa käyttäjilleen ilmaiset kavely- ja autonavigointipalvelut Nokian älypuhelimissa.

Uudistetusta palvelusta löytyy muun muassa ääniopasteet yli 74 maassa 46 kielellä ja yksityiskohtaiset kartat reilussa 180 maassa.

– Laaja ja ilmainen mobiilinavigointi, joka tarjoaa korkealaatuista karttadataa, tulee muuttamaan navigointitoimialan luonnetta, johtaja Thilo Koslowski tutkimusyhtiö Gartnerilta arvioi.

– Tällainen tarjonta vauhdittaa navigointiratkaisujen käyttöönottoa massamarkkinaksi ja siirtää painopisteen innovaatiossa perinteistä kulkureittiopastusta laajempiin ja sisältörikkaampiin paikkasidonnaisiin palveluihin.

Nokian tähtää johtavaksi toimijaksi mobiilikartoissa, navigoinnissa ja paikkatietoa hyödyntävissä palveluissa. Navigoinnin lisäkustannusten poistaminen kuluttajilta on askel tähän suuntaan, sillä yhtiön mukaan se mahdollistaa palvelujen käyttäjäkunnan nopean laajentamisen.

Yhtiö myös lisää navigointipalvelun kanssa yhteensopivien älypuhelinmallien määrää. Maaliskuusta alkaen uudet GPS:llä varustetut älypuhelimet sisältävät valmiiksi uuden karttapalvelun ja pääsyn Lonely Planet- ja Michelin-matkaoppaisiin.

Tutkimusyhtiö Canalysin mukaan vuoden 2009 lopussa noin 27 miljoonaa henkilöä käytti GPS-navigaatiota matkapuhelimellaan. Nokia uskoo mahdolliseksi kasvattaa käyttäjämäärä noin 50 miljoonaan.

www.nokia.fi

EH