Hyviä uutisia tiistailta 31. toukokuuta 2011:

Onbonen kehittämä puukipsi myyntiin Euroopassa

Petro Lahtinen kertoo puukipsin vastaanoton markkinoilla olleen erittäin myöntäistä. Petro Lahtinen kertoo puukipsin vastaanoton markkinoilla olleen erittäin myöntäistä.

Suomalaisen Onbone Oy:n kehittämää kipsausmateriaalia on alettu myydä kymmenessä Euroopan maassa.  Täysin uudenlainen materiaali valmistetaan puuhakkeesta ja biohajoavasta muovista.

”Puukipsi” soveltuu kaikkeen kipsaamiseen. Materiaali lämmitetään, jonka jälkeen se muotoillaan kipsattavan raajan mukaiseksi. Tavanomaisiin lasikuitukipseihin verrattuna puukipsin etuja ovat sen myrkyttömyys, ympäristöystävällisyys, sekä nopeat ja siistit kipsaustilanteet. Esimerkiksi rannevamman kipsaamisen menee Onbonen mukaan muutama minuutti. Ympäristöystävällisen materiaalista tekee sen biohajoavuus.

Puukipsi on nopea ja siisti materiaali, ja sitä voi lämmitettynä muotoilla käsin. Sen kanssa ei tarvita suojavarusteita, siivousta tai valmisteluja, Onbonen toimitusjohtaja Petro Lahtinen kertoo Kauppalehden haastattelussa.

Omnicast-lasta tuotiin Suomen markkinoille viime vuonna. Se on otettu käyttöön useissa hoitoyksiköissä Suomessa, kuten Helsingissä Töölön sairaalassa ja Lastenklinikalla. Onbonen ja NMS A/S Nordic Medical Supplyn solmiman laajan jakelusopimuksen myötä markkinat avautuvat nyt myös Eurooppaan.

Nordic Medical Supply myy ja markkinoi puukipsituotteita tällä hetkellä Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa, Englannissa, Irlannissa, Puolassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Syksyllä myyntiä laajennetaan Saksaan ja Venäjälle.
Maailmanlaajuisesti kipsaustuotteilla on noin 500 miljoonan euron markkinat, joille Onbone innovaativiselle kipsausmateriaalilla tähyää. Yhtiön odotukset ovat korkealla.

www.onbone.com
www.kauppalehti.fi

EH