Hyviä uutisia torstailta 21. tammikuuta 2010:

Ouluun nousee luminen talvikylä

Talvikylä tarjoaa laajan valikoiman talviaktiviteetteja kaikenikäisille Talvikylä tarjoaa laajan valikoiman talviaktiviteetteja kaikenikäisille

Oulun Nallikarin rannalle nouseva Talvikylä rakennetaan tänä vuonna toista kertaa. Lumesta ja jäästä muodostettavan kylän rakenteet ja kalusteet saadaan Perämeren jäiltä.

Talvikylän vetäjät, Vauhtipuiston tirehtööri Kalle Komulainen ja lumirakentaja Ilkka Karttunen, päättivät rakentaa tänä vuonna kaksi kertaa suuremman kylän menestyksekkään avajaisvuoden jälkeen.

Meillä on nyt materiaalia lähellä. Huonon viime talven vuoksi jouduimme keräämään lunta ympäri kaupunkia pitkin parkkipaikkoja, kertoo lumirakentaja Ilkka Karttunen Pohjoinendisain -firmasta YLE Oulun alueuutisille.

Kylän rakentamiseen menee noin neljä viikkoa ja avajaisia vietetään 13. helmikuuta ja alueelle on vapaa pääsy. Talvikylä on auki vajaa kolme viikkoa.

Lähtökohtana on toiminnallinen kylä, meillä on tarjolla Iso liukumäki, 8 metriä korkea lumikota, hoijakka (napakelkka), poroja, lasten mönkijöitä, jääkartingia, hevosreki-ajelua, lumipallon heittoa kaikille lapsiperheille ja muillekin lumitouhuista kiinnostuneille, sanoo Vauhtipuiston tirehtööri Kalle Komulainen.

www.yle.fi

AH