Hyviä uutisia torstailta 10. joulukuuta 2009:

Outotec ostamassa Australialaisen sulatusteknologiayhtiön

Outotecin toimitusjohtaja Tapani Järvinen uskoo, että Ausmeltin teknologialla on Outotecissä hyvät kasvumahdollisuudet. Outotecin toimitusjohtaja Tapani Järvinen uskoo, että Ausmeltin teknologialla on Outotecissä hyvät kasvumahdollisuudet.

Outotec on hankkinut 19,9 prosenttia australialaisen pörssiyhtiön Ausmelt Ltd:n osakkeista yrityksen perustajalta John Floydilta ja jättänyt julkisen ostotarjouksen kaikista lopuista Ausmeltin osakkeista. Ostotarjouksessa Ausmelt arvostetaan 34 miljoonaan Australian dollariin eli noin 21 miljoonaan euroon.

Ausmelt kehittää, suunnittelee ja toimittaa pääasiassa TSL (Top Submerged Lance) -sulatusteknologiaa metallien tuotantoon ja teollisuusjätteiden kierrätykseen.

Ausmeltin teknologia täydentää Outotecin sulatusteknologioita. Outotecin liekkisulatusteknologia soveltuu kupari- ja nikkelirikasteiden sulatukseen suurissa yksiköissä, kun taas Ausmeltin TSL-menetelmä soveltuu lisäksi useille muille raaka-aineille, kuten rauta-, sinkki-, lyijy- ja tinarikasteille, sinkkipitoisille sakoille sekä useille kierrätysmateriaaleille ja poisteille. Prosessin avulla saadaan myös sivutuotteista talteen arvokkaat metallit.

- Ausmelt sopii erinomaisesti Outotecille. Kaupan toteuduttua meillä on parempi valikoima ympäristöä säästäviä sulatusteknologioita ja voimme tarjota pienempiä kupari- ja nikkelisulattoja sekä ratkaisuja myös kierrätykseen, Outotecin toimitusjohtaja Tapani Järvinen sanoo.

Outotec odottaa yrityskaupan saatavan päätökseen vuoden 2010 ensimmäisen neljänneksen aikana.

www.outotec.com

www.ausmelt.com.au