Hyviä uutisia torstailta 31. toukokuuta 2012:

Outotecille jättitilaus Saudi-Arabiassa

Outotec on solminut  yli 350 miljoonan euron arvoisen sopimuksen maailman toiseksi suurimman titaanidioksidi-pigmentin tuottajan Cristal Globalin kanssa. Avaimet käteen –sopimus koskee uuden ilmeniittisulaton suunnittelua ja teknologiatoimitusta sekä palveluita, asennusta ja rakentamista Jazan Economic Cityyn, Saudi-Arabiaan.

Ilmeniitti on rauta-titaani-oksidi ja titaanin pääasiallinen lähde. Ilmeniitistä valmistetaan myös maaleissa, muoveissa ja paperissa käytettävää valkoista pigmenttijauhetta, titaanidioksidia. Cristal Globalilla on ilmeniittikaivoksia Australiassa sekä pigmentin tuotantolaitoksia Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Saudi-Arabiassa. Nyt rakennettavalla uudella ilmeniittisulatolla sovelletaan Outotecin ferroseosten sulatusteknologiaa titaanidioksidi-kuonan tuottamiseen.

Uuden laitoksen vuotuista tuotantokapasiteettia voidaan kasvattaa alkuperäisestä 500 000 tonnista miljoonaan tonniin. Titaanidioksidia tuottaessa saadaan sivutuotteena puhdasta harkkorautaa, jota sulatto tuottaa vuosittain 235 000 tonnia.

Ilmeniittilaitos otetaan käyttöön vuonna 2014, minkä jälkeen Outotec toimittaa laitokselle käyttö- ja kunnossapitopalveluja vähintään kaksi vuotta.  

— Kasvavan keskiluokan myötä titaanidioksidin kysyntä kasvaa nopeasti Aasiassa. Outotecin ferroseosten sulatusratkaisu on EU-määritelmän mukainen paras saatavilla oleva teknologia (Best Available Technology, BAT), ja uskon, että teknologiaamme on mahdollista hyödyntää monissa pigmenttiteollisuuden hankkeissa, joissa tavoitteena on ympäristön kannalta kestävä prosessi, Outotecin toimitusjohtaja Pertti Korhonen toteaa.

www.outotec.com

ML