Hyviä uutisia keskiviikolta 13. kesäkuuta 2012:

Paakkola toimittaa kuljetinjärjestelmän venäläiselle rautakaivokselle

paakkola.com Paakkolan hihnakuljetin Talvivaaran kaivoksella. Paakkolan hihnakuljetin Talvivaaran kaivoksella.

Paakkola Conveyors ja Severstal ovat allekirjoittaneet sopimuksen avolouhoskuljetinjärjestelmän ja hihnakuljettimen toimittamisesta Olenogorskin rautakaivokselle. Toimitus kuuluu investointiohjelmaan, joka tähtää kaivoksen kannattavuuden parantamiseen tulevaisuudessa.

Projektin päätavoitteisiin kuuluu kustannuksien karsiminen malmin kuljetuksissa. Uudella teknologialla voidaan myös vähentää kaivosalueen aiheuttamaa melua ja pölyä sekä pakokaasupäästöjä.

Severstal Resourcesin omistama Olenegorskin kaivos sijaitsee 100 kilometriä Murmanskista etelään Luoteis-Venäjällä. Vuonna 2011 kaivos tuotti 4,8 miljoonaa tonnia rautarikastetta.

Investointipäätös avolouhosten uusista kuljetinjärjestelmistä tehtiin vuonna 2011. Projekti valmistuu elokuussa 2013. Paakkola vastaa koko toimituksesta suunnittelusta asennuksiin.

Toimituksen työllistävä vaikutus on 15 miestyövuotta. Kyseessä on Paakkolalle päänavaus Venäjän markkinoille, joten pitkäjänteinen työmme uudella markkina-alueella alkaa nyt tuottaa tulosta, yrityksen myyntipäällikkö Pasi Hakkarainen kertoo.

Tervolalainen Paakkola Conveyors toimittaa kuljetinjärjestelmiä kaivos- ja perusteollisuuden tarpeisiin. Yrityksen liikevaihto oli 32,7 miljoonaa euroa vuonna 2011. Sopimuksen toinen osapuoli Severstal Holding on venäläinen pörssiyhtiö, joka keskittyy teräksen tuotantoon kansainvälisille markkinoille.

www.paakkola.com

EE