Hyviä uutisia tiistailta 24. huhtikuuta 2012:

Palkittu puukomposiitti-innovaatio mullistaa kipsaamisen

kemianteollisuus Palkittu kipsausmateriaali on helposti muotoiltava ja ympäristöystävällinen. Kuvassa Onbone Oy:n toimitusjohtaja Petro Lahtinen ja tutkimuspäällikkö Eija Pirhonen. Palkittu kipsausmateriaali on helposti muotoiltava ja ympäristöystävällinen. Kuvassa Onbone Oy:n toimitusjohtaja Petro Lahtinen ja tutkimuspäällikkö Eija Pirhonen.
Onbone Oy:n kehittämä WOODCAST-kipsausmateriaali palkittiin 23. huhtikuuta Helsingissä Kemianteollisuus ry:n innovaatiopalkinnolla. Kemianteollisuuden mukaan kyseinen puukomposiitti on yksi merkittävimmistä kipsausalan innovaatioista vuosikymmeniin, ja sillä on merkittävää kansainvälistä markkinapotentiaalia.

Palkittu kipsausmateriaali on kehitetty puhtaasta puuhakkeesta ja biohajoavasta muovista. Tuote soveltuu kipsaamista vaativiin hoitoihin ja yksilöllisten ortopedisten tukien valmistamiseen. Ominaisuuksiltaan se on ympäristöystävällisempi ja helppokäyttöisempi kuin markkinoita nykyisin hallitsevat kipsaustuotteet. Innovaation kemiallinen perushavainto, ilmaa kestävän katalyytin kehittäminen, on patentoitu.

WOODCAST on alun alkaen suunnattu kansainvälisille markkinoille, ja Kemianteollisuuden mukaan se voi korvata nykyiset kipsaustuotteet. Tuotteen globaaliksi markkinapotentiaaliksi arvioidaan noin 1,5 miljardia euroa.

Innovaatioon liittyvä tutkimustyö on tehty Helsingin yliopiston kemian laitoksella ja tuotteistaminen Onbone Oy:ssä. Tuotekehityksessä Onbone tekee yhteistyötä useiden kotimaisten sairaaloiden kanssa.

Kemianteollisuuden innovaatiopalkinto jaetaan joka toinen vuosi, ja sen arvo on 20 000 euroa. Tänä vuonna innovaatiopalkinto jaettiin kahdennentoista kerran.

chemind.fi
onbone.fi

MKWOODCAST-materiaalin esittely