Hyviä uutisia perjantailta 18. toukokuuta 2012:

Palloliiton ja Fortumin valmennusohjelmalle UEFA:n tunnustus

Fortum Tutor -ohjelman tarkoituksena on kehittää jalkapallojunioreiden valmentajien taitoja. Fortum Tutor -ohjelman tarkoituksena on kehittää jalkapallojunioreiden valmentajien taitoja.
Euroopan jalkapalloliitto UEFA on valinnut jalkapallojunioreiden valmentajien taitoja edistävän Fortum Tutor –ohjelman Euroopan parhaaksi Grassroots-projektiksi. Palkinto liittyy 19. toukokuuta järjestettävään Grassroots-päivään, jolloin ympäri Eurooppaa muistutetaan sitä, kuinka tärkeää ruohonjuuritason työ on jalkapallon elinvoimalle.

Fortumin ja Suomen Palloliiton Fortum Tutor on vuonna 2009 käynnistetty valtakunnallinen ohjelma, jonka avulla kehitetään jalkapallojunioreiden valmentajien taitoja. Kohderyhmänä ovat 5—11-vuotiaiden lasten valmentajat. Ohjelma koskettaa yli 20 000 lasta perheineen.

— Osaava ja kannustava valmentaja on lapsen harrastuksen jatkumisen kannalta merkittävässä roolissa. Fortum Tutor on hyvä esimerkki sponsorointiohjelmasta, jossa yritys ja kansallinen liitto satsaavat yhdessä tulevaisuuteen - lapsiin ja nuoriin, Fortumin yhteiskuntasuhteista ja strategiasta vastaava johtaja Anne Brunila sanoo.

Ohjelmaan on valittu tutoreiksi 100 jalkapallovalmentamisen osaajaa, ja he tutoroivat yli 2 000 juniorivalmentajaa vuosittain. Tutoroinnin kautta valmentaja saa tukea ja apua valmennuksen kehittämiseen. Palloliitto vastaa ohjelman sisällöstä, ja Fortum toimii sen rahoittajana.

Yli sata vuotta toiminut Suomen Palloliitto ry on jalkapallon erikoisliitto. Liittoon kuuluvissa yli 1 000 jäsenseurassa on noin 115 000 rekisteröityä pelaajaa.

Energiayhtiö Fortumin konsernissa työskentelee yli 10 000 henkilöä.

fortum.com

uefa.com

palloliitto.fi

SK