Hyviä uutisia tiistailta 24. huhtikuuta 2012:

Pietariin nollaenergiatalo suomalaisteknologian avulla

Pietarin ensimmäinen nollaenergiatalo on kooltaan 58 neliötä, ja se on tarkoitettu Pietarin polyteknillisen yliopiston opetuskäyttöön. Pietarin ensimmäinen nollaenergiatalo on kooltaan 58 neliötä, ja se on tarkoitettu Pietarin polyteknillisen yliopiston opetuskäyttöön.
Kankaanpääläinen rakennusmateriaaliyritys SPU ja Pietarin polyteknillinen yliopisto ovat käynnistäneet yhteistyön, jonka aikana Pietariin rakennetaan kaupungin ensimmäinen nollaenergiatalo. Talon rakennuseristeenä käytetään polyuretaanista valmistettuja SPU Eristeitä.

— Kyseessä on Pietarin, mahdollisesti jopa koko Venäjän ensimmäinen nollaenergiatalo, SPU:n hallituksen puheenjohtaja Janne Jormalainen kertoo.

Yliopiston kampukselle kohoava rakennus tuottaa valmistuttuaan yhtä paljon energiaa kuin se kuluttaa.

— Lämmitys- ja jäähdytysenergian tarve minimoidaan tehokkaalla eristämisellä ja ilmatiiviillä rakenteella. Talon tarvitsema energiamäärä tuotetaan talon yhteydessä uusituvilla energiamuodoilla, kuten aurinkovoimalla, Jormalainen kertoo.

SPU:n lisäksi rakennusprojektiin tulee mukaan myös muita energiatehokkaaseen rakentamiseen erikoistuneita suomalaisyrityksiä. Näistä kaksi on jo varmistunut.

— Suomalaiselle energiatehokkaan rakentamisen osaamiselle on Venäjällä suuri potentiaali.  Pietarin nollaenergiatalo tulee olemaan mukana oleville suomalaisyrityksille yksi referenssi neuvoteltaessa uusista rakennushankkeista, Jormalainen arvioi. 

Talon rakentaminen aloitettaneen lähikuukausina, ja se on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2012 loppuun mennessä.

SPU Oy on suomalainen energiatehokkaiden eristeiden valmistaja.

spu.fi

SK


Talon suunnittelusta järjestettiin opiskelijakilpailu, jonka voitti Klim Petrov (keskellä). Voittajaehdotuksen valitsivat SPU ja Pietarin polyteknillinen yliopisto.