Hyviä uutisia perjantailta 13. huhtikuuta 2012:

Planmed jatkoon muotoilukilpailussa

Planmedin röntgenkuvauslaite on suunniteltu mukavaksi. Planmedin röntgenkuvauslaite on suunniteltu mukavaksi.

Kuvantamislaitteita valmistavan Planmedin tietokonetomografialaite on valittu amerikkalaisen Medical Design Excellence Awards (MDEA) -muotoilukilpailun finalistien joukkoon. Ortopediseen kuvaukseen suunniteltu Planmed Verity pääsi jatkoon radiologisten ja elektromekaanisten laitteiden sarjassa.

Planmedin laite mahdollistaa raajamurtumien 3D-kuvaamisen tavallisessa röntgenhuoneessa. Pienikokoinen ja liikuteltava laite on helppo asentaa ja ottaa käyttöön. Raajasta saadaan tarkka 3D-kuva pulssimaisen röntgensäteen avulla, joten kuvaaminen kestää alle 20 sekuntia. Näin säteilyannos jää mahdollisimman pieneksi.

Kuvaustapahtumasta on muotoilun avulla pyritty tekemään mahdollisimman mukava. Laitteessa on pehmustettu kuvausvarsi ja ortopedistä kuvausta varten muotoiltu kuvausaukko. Säätö esimerkiksi jalan, nilkan, polven, käden, ranteen tai kyynärpään kuvausta varten on helppoa. Lisäksi potilas voidaan kuvata seisten, jolloin saadaan 3D-kuva rasituksessa olevasta raajasta. Vastaava rasituskuvaus ei ole ollut mahdollista perinteisillä laitteilla.

Vuonna 1998 perustettu Medical Design Excellence Awards -muotoilukilpailu (MDEA) jakaa tunnustusta lääketieteellisten tuotteiden valmistajille ja näiden taustalla oleville henkilöille: insinööreille, suunnittelijoille, muotoilijoille ja kliinisille asiantuntijoille, jotka tuottavat läpimurtoinnovaatioita terveydenhuollon muuttuvassa toimintaympäristössä.

Kilpailun tuomaristo arvioi tuotteita niiden muotoilun ja tuotesuunnittelun näkökulmasta. Vuoden 2012 voittajat julkistetaan 23.5. Philadelphiassa MD&M East -tapahtuman yhteydessä järjestettävässä palkintoseremoniassa.

Planmed Oy suunnittelee, valmistaa ja markkinoi korkean teknologian kuvantamislaitteita ja varusteita mammografiaan ja ortopediseen kuvantamiseen. Planmed Verity sai aiemmin tänä vuonna saksalaisen, kansainvälisesti arvostetun red dot -muotoilupalkinnon.

www.planmed.com

HA