Hyviä uutisia keskiviikolta 25. heinäkuuta 2012:

Postimerkkeilyn Oscar-palkinto taas Suomeen

ITella Ystävyyden oksalla -postimerkkien omaleimainen muotoonleikkaus on saanut kiitosta. Ystävyyden oksalla -postimerkkien omaleimainen muotoonleikkaus on saanut kiitosta.

Kuvittaja Janne Harjun suunnittelema pienoispostimerkkiarkki on voittanut ensimmäisen palkinnon kansainvälisessä postimerkkitaiteen kilpailussa. Arkki palkittiin matkailusarjan parhaana. Vuosittain Asiagossa Italiassa järjestettävää kilpailua pidetään filateliamaailman ”Oscareina”.

Ystävyyden oksalla -tarrapostimerkkiarkki julkaistiin tammikuussa 2011. Merkeissä on kuvattu lintumaisia hahmoja, jotka istuvat värikäissä pesissä. Arkin muotoonleikatut viisi merkkiä erottuvat perinteisistä postimerkeistä ennakkoluulottomalla muotoillaan, esimerkiksi suurin merkeistä on yli 11 cm leveä.

― Ystävyyden oksalla -merkille myönnetty kansainvälinen palkinto osoittaa, että suomalaista postimerkkimuotoilua arvostetaan maailmalla. Halusimme antaa merkin suunnittelijalle vapaat kädet ja omaperäinen toteutus on herättänyt huomiota useissa eri graafisen alan suunnittelukilpailussa myös Suomessa, Itella Posti Oy:n tuotepäällikkö Tommi Kantola kertoo.

Suomalainen postimerkki on nyt voittanut kilpailussa viisi kertaa. Aiemmat voitot ovat tulleet vuosina 2007, 2006,1987 ja 1980.

www.itella.fi

EH