Hyviä uutisia keskiviikolta 15. kesäkuuta 2011:

Professori Kai Sipilälle arvostettu bioenergiapalkinto

Kai Sipilä on syventynyt urallaan laajasti energiakysymyksiin ja erilaisiin tuotantoprosesseihin biomassasta jätteisiin Kai Sipilä on syventynyt urallaan laajasti energiakysymyksiin ja erilaisiin tuotantoprosesseihin biomassasta jätteisiin
VTT:n tutkimusjohtajalle, professori Kai Sipilälle on ensimmäisenä suomalaisena myönnetty arvostettu bioenergia-alan Johannes Linneborn -palkinto. Sipilä on tehnyt yli 20 vuotta töitä biomassan kestävän käytön edistäjänä Suomessa, Euroopan unionissa ja maailmanlaajuisesti.

Palkinto jaettiin Berliinissa 6. kesäkuuta.  Myöntämisperusteissa huomioitiin Sipilän ura bioenergian tuotantoteknologioiden kehittäjänä sekä työ toisen sukupolven liikennebiopolttoaineiden tuotannon integroinnissa teollisuusprosesseihin.

Sipilä on tutkimustyössään perehtynyt laajasti energiakysymyksiin ja erilaisiin tuotantoprosesseihin biomassasta jätteisiin, uusiutuvaan energiaan, liikenteen vaihtoehtoisiin polttoaineisiin, eri materiaalien kierrätykseen sekä ilmastokysymyksiin. Hän on tutkimustyönsä ohella toiminut useissa asiantuntijatehtävissä, muun muassa Euroopan komission asiantuntijana. Parhaillaan Sipilä koordinoi uusien energiateknologioiden kehittämiseen tähtäävää Eurooppalaisen energiatutkimuksen allianssia (EERA).

Vuodesta 1994 jaettu Johannes Linneborn -palkinto myönnetään tunnustuksena bioenergia-alan huomattavista saavutuksista ja kehittämisestä.

www.vtt.fi

EH