Hyviä uutisia maanantailta 29. kesäkuuta 2009:

Raasepori verkottaa kuntalaiset mukaan kaupungin kehittämiseen

Raasepori haastaa kaupunkilaiset priorisoimaan kuntapalveluja. Raasepori haastaa kaupunkilaiset priorisoimaan kuntapalveluja.

Viime vuodenvaihteessa entisen Tammisaaren ympärille luotu Raaseporin kaupunki on kutsunut asukkaat mukaan kaupungin verkkopohjaiseen kehitystyöhön. Viime viikon torstaina avattuun tulevaisuuspohdintaan on osallistunut jo satoja raaseporilaisia. Vastauksia on saatu kaikista ikäluokista, eli alle 25-vuotiaista yli 65-vuotiaisiin. Alkupyrähdyksessä naiset ovat olleet miehiä hieman aktiivisempia.

- Halusimme kutsua kaikki kuntalaiset mukaan ja saada kaikkien mielipiteet esiin suoraan ja suodattamatta. Tavoitteenamme on rakentaa Raaseporista yhdessä parempi paikka elää ja asua, kaupunginjohtaja Mårten Johansson sanoo.

Pohdinta tehdään verkossa kahdella kielellä. Linkki pohdintaan löytyy kaupungin etusivulta. Sivusto on auki 7. elokuuta asti.

Osallistuminen ei vaadi ennakkotietoja tai -taitoja. Kysymykset on luokiteltu aihepiireittäin kaupungin kehittämiseen, hoiva- ja hoitopalveluihin sekä lapsiin, kouluun ja vapaa-aikaan.

Vastaajien priorisoinnit ja kommentit tullaan koostamaan ja antamaan kaupunginvaltuustolle tiedoksi elokuun aikana.

Vastaavia verkkokeskusteluja kuntalaisille on järjestetty myös muun muassa Tampereella, Mikkelissä ja Salossa. Hankkeiden teknisestä toteutuksesta on vastannut helsinkiläinen konsulttiyritys Fountain Park.

www.raasepori.fi

www.fountainpark.com