Hyviä uutisia keskiviikolta 30. maaliskuuta 2011:

Rautaruukki toimittaa siltarakenteita Ruotsiin

Rautaruukilla on vahva asema Pohjoismaiden infrarakentamisessa. Kuvassa Ångerman silta Ruotsissa. Rautaruukilla on vahva asema Pohjoismaiden infrarakentamisessa. Kuvassa Ångerman silta Ruotsissa.

Rautaruukki on sopinut teräsrakenteiden toimituksesta ja asennuksesta kahteen siltaan Tukholman ja Arlandan väliselle E4-moottoritielle Rotebrohon. Toimitukseen kuuluvat sekä kantavat teräsrakenteet että perustuksissa käytettävät paalut. Tilaajana on NCC Construction Sverige AB ja toimituksen arvo on noin 6 miljoonaa euroa.

Toimitukset Rotebrohon alkavat keväällä 2011 ja ne saadaan suunnitelman mukaan päätökseen vuoden 2013 aikana. Sillan teräsosat valmistetaan Rautaruukin Ylivieskan tehtaalla ja perustamiseen käytettävät paalut Pulkkilan tehtaalla. Sillat avataan liikenteelle vuonna 2014.

Siltojen rakennuskohdassa vilkasliikenteinen moottoritie ylittää rautatien. Rautaruukin ratkaisu ja pitkälle viety esivalmistus mahdollistavat sen, että rautatieliikenne voi jatkua rakennusaikana häiriöittä ja moottoritieliikenteelle aiheutetaan vain vähäistä haittaa. Nyt rakennettavilla liittopalkkisilloilla korvataan käytössä olevat betoniset sillat.

Rautaruukki on kokenut infrastruktuurirakentaja Pohjoismaissa. Ruotsin E6-tiehankkeeseen yhtiö on toimittanut useiden siltojen teräsrakenteet. Samoin se on toimittanut teräsrakenteet juuri valmistuneeseen 600-metriseen Hudälven-maantiesillan sekä lähivuosina valmistuvaan Göteborgin Partihallsförbindelsen- siltaan.

www.ruukki.com

KK