Hyviä uutisia tiistailta 25. lokakuuta 2011:

Renewa toimittaa kaksi kattilalaitosta Ranskaan

Renewa tutkii Saint-Louisissa mahdollisuutta käyttää maissintähkien karoja kattilalaitoksen polttoaineena. Renewa tutkii Saint-Louisissa mahdollisuutta käyttää maissintähkien karoja kattilalaitoksen polttoaineena.
Energiateknologiayhtiö Renewa Oy on saanut kaksi merkittävää tilausta Ranskasta. Renewa toimittaa 17,3 megawatin kattilalaitoksen EBM Thermiquelle Saint-Louisin kaupunkiin, sekä 22 megawatin kattilalaitoksen ranskalaiselle energiayhtiölle Dalkia Nordille.

Ranskan Alsacessa sijaitsevaan Saint-Louisiin rakennettava laitos tulee käyttämään pääasiassa puupohjaisia polttoaineita, mutta muitakin paikallisia vaihtoehtoja kartoitetaan. Maissin viljely on merkittävä elinkeino alueella ja osana projektisopimusta Renewa on sitoutunut tutkimaan, voidaanko myös maissintähkien karoja jatkossa hyödyntää polttoaineena laitoksessa. Laitos tulee valmistuttuaan vuonna 2013 tuottamaan sekä höyryä sähköntuotantoa varten että lämpöä kaupungin kaukolämpöverkostoon.

EBM Thermique on osa sveitsiläistä EBM-konsernia. EBM Thermique rakentaa laitosrakennuksen Renewan tekemän kokonaissuunnitelman mukaan ja Renewa toimittaa sinne kaikki konetekniset laitteet.

― Paikallisesti sähköä ja lämpöä tuottavien laitosten kysyntä on kasvussa Euroopassa ja kehittämämme kattilateknologia sopii erinomaisesti paikalliseen energiantuotantoon, jossa hyödynnetään kyseisen alueen omia uusiutuvia polttoaineita, Renewan toimitusjohtaja Tuomas Timonen kertoo.

Myös Dalkia Nordille toimitettava laitos tulee käyttämään pääasiassa paikallista puuhaketta polttoaineenaan. Se tulee tuottamaan höyryä sähköntuotantoa varten sekä lämpöä Pohjois-Ranskassa sijaitsevan Lensin kaupungin kaukolämpöverkostoon.

Dalkia Nordin kanssa solmittu Ranskan sopimus avaa tietä Renewan kehittämälle leijupetiteknologialle Keski-Euroopassa. Timonen uskoo projektin tuovan Renewalle uusia uusia kohteita sekä Ranskasta että muualta Euroopasta.

Toimitus kattaa kattilalaitoksen ja sen ohjausjärjestelmän sekä laitoksen teräsrakenteet. Projektin toteutus on jo alkanut ja laitoksen arvioidaan olevan kaupallisessa tuotantokäytössä vuoden 2012 lopulla.

Renewa tarjoaa uusiutuviin polttoaineisiin perustuvia ratkaisuja paikalliseen energiantuotantoon. Yrityksen liiketoiminta-alueita ovat lämpö- ja voimalaitokset, kattilauusinnat ja -korjaukset ja energiatehokkuutta parantavat lämmönvaihtimet.

www.renewa.fi

EH