Hyviä uutisia maanantailta 20. elokuuta 2012:

Ryhmäteatterin näytelmä palkittiin Edinburghissa

Ryhmäteatteri Jatkuvaa kasvua -näytelmä on myös saanut hyviä arvosteluja englantilaisessa mediassa. Jatkuvaa kasvua -näytelmä on myös saanut hyviä arvosteluja englantilaisessa mediassa.

Ryhmäteatterin näytelmä Jatkuvaa kasvua on palkittu Edinburghin Fringe-festivaalin parhaana näytelmänä.

Ryhmäteatterin tuottama Continuous Growth (Jatkuvaa kasvua) sai parhaalle uudelle näytelmälle myönnetyn Fringe First -palkinnon. Edinburgh Fringe on maailman suurin taidefestivaali, jossa kolmen viikon aikana nähdään yli 2500 esitystä noin 60 eri maasta.

Jatkuvaa kasvua on vaiherikas tarina siitä, kuinka tuiki tavallinen perheenisä ja pesunkestävä perusinsinööri, menettää työpaikkansa, ryhtyy yrittäjäksi ja saattaa maailmantalouden ennennäkemättömän sekaannuksen valtaan.

Continuous Growth on osa Opetus-ja kulttuuriministeriön From Start to Finnish -hanketta, jonka päämääränä on tukea suomalaisen näytelmäkirjallisuuden kansainvälistymistä. Näytelmän ovat käsikirjoittaneet Esa Leskinen ja Sami Keski-Vähälä, englanniksi kääntänyt Nely Keinänen, sovittanut Catherine Grosvenor ja ohjannut Aleksis Meaney. Hankkeen ehtojen mukaisesti näyttelijät ovat skotlantilaisia.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on tukenut näytelmävientiä Edinburgh Fringe -teatterifestivaalille vuodesta 2010 lähtien.www.ryhmateatteri.fi

EH