Hyviä uutisia tiistailta 27. lokakuuta 2009:

Skanska rakentaa Lahteen kaksi matalaenergiataloa

Rakennuskonserni Skanska rakentaa Lahteen Ankkurin alueelle kaksi matalaenergiakerrostaloa. Taloihin toteutetaan maalämpöä hyödyntävä lämmitysjärjestelmä, ja energiatehokkuutta haetaan myös muun muassa katolle asennettavilla aurinkokeräimillä, ilmanvaihdon lämmön talteenotolla ja lisäeristeillä.

Talot tulevat Lahden Talot Oy:n tytäryhtiön Lahden Asunnot Oy:n omistukseen. Rakennuksissa tulee olemaan yhteensä 56 korkotuettua vuokra-asuntoa, joiden keskipinta-ala on noin 46 neliömetriä.
Talot rakennetaan osana Hyvätalo-hanketta, jonka teemoina ovat energiatehokkuus,  esteettömyys ja hyvä sisäilma. Talot on suunniteltu niin esteettömiksi, että myös vanhusten ja vammaisten on helppo asua niissä.

Hyvä sisäilma puolestaan perustuu perinteistä tehokkaampaan ja parempaan ilmanvaihtoon, kesäaikaiseen tuloilman viilennykseen ja siihen, että parvekeratkaisuilla estetään asuntojen liiallinen kuumuus auringon porottaessa erityisesti kesäaikaan. Hyvän sisäilman säilyminen varmistetaan muun muassa sillä, että asuntoja tarjotaan vain tupakoimattomille.

Talojen rakentaminen työllistää Skanskalla noin 30 henkeä vuoden ajaksi, minkä lisäksi työtä riittää kymmenille aliurakoitsijoille. Talot valmistuvat keväällä 2011.

Talojen suunnittelussa Lahden Talojen yhteistyökumppanina on Lahden tiede- ja yrityspuiston Lahden seudun asumisen osaamiskeskus.