Hyviä uutisia keskiviikolta 25. huhtikuuta 2012:

Sotshin olympialaisten jääkiekko-ottelut pelataan suomalaisissa kaukaloissa

Raita Sport Oy yhteistyökumppaneineen toimittaa Sotshiin neljän kaukalon lisäksi myös muun muassa katsomotuoleja. Raita Sport Oy yhteistyökumppaneineen toimittaa Sotshiin neljän kaukalon lisäksi myös muun muassa katsomotuoleja.
Pohjoispohjanmaalainen Raita Sport Oy on voittanut tarjouskilpailun Sotshin 2014 järjestettävien talviolympialaisten jääkiekkokaukaloista.

Neljän kaukalon lisäksi Raita Sport toimittaa yhteistyökumppaniensa kanssa kisojen jäähalleihin myös muita varusteita: muun muassa jääkiekko-otteluiden päähalliin katsomotuolit ja kokoon vedettävä teleskooppikatsomo tulevat Suomesta. Koko kaupan arvo on noin kolme miljoonaa euroa.

Yhtiön toimitusjohtaja Tuomo Hyvärisen mukaan Raita Sportin tieteellinen näyttö auttoi tarjouskilpailun voitossa. Yhtiö on tutkinut vuodesta 2009 lähtien sitä, millainen on pelaajien kannalta mahdollisimman turvallinen kaukalo.

— Vuoden 2011 alussa Jyväskylän yliopisto tuli mukaan tutkimaan pelaajiin laitataklauksissa kohdistuvia törmäysvoimia. Tekesin rahoittamassa tutkimuksessa päädyttiin siihen, että valmistamme joustavat akryyliseinäiset kaukalot, joiden reunakaiteen syvyys on minimaalinen ja kaukalon reuna pyöristetty. Sellainen on kaikkein turvallisin pelaajille, Hyvärinen kertoo.

Raita Sport on osa pohjoismaista Kerko-konsernia. Kaupassa mukana olevia yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Arvo Piiroinen Oy sekä Raita Sportin tavoin Kerko-konserniin kuuluva Kerko Katsomot Oy.

Viimeiset nyt sovitut toimitukset Sotshiin lähtevät loppukesällä 2012.

Vuonna 1979 perustetun Raita Sportin liikevaihto on viisi miljoonaa euroa, ja siitä 80 prosenttia tulee ulkomailta. Raita Sport on toimittanut arvokisoihin yli 30 jääkiekkokaukaloa, joista kaksi olympialaisiin.

raitasport.com

SK