Hyviä uutisia tiistailta 29. joulukuuta 2009:

SRV teki aiesopimuksen isosta kauppakeskushankkeesta Pietariin

st-petersburg.ru Baltic Pearl alue sijaitsee Suomenlahden rannalla Pietarin keskustan lounaispuolella. Baltic Pearl alue sijaitsee Suomenlahden rannalla Pietarin keskustan lounaispuolella.

SRV Konserniin kuuluva SRV Russia ja kiinalainen Baltic Pearl CJSC ovat  allekirjoittaneet aiesopimuksen kauppakeskuksen rakentamisesta Pietariin.  SRV on käynnistänyt kauppakeskuksen konseptisuunnittelun, markkinatutkimuksen ja selvityksen ulkopuolisen rahoituksen järjestämiseksi.   

Lopullinen investointipäätös on määrä tehdä vuoden 2010 loppuun mennessä.

Mikäli aiesopimuksen ehdot täyttyvät, SRV suunnittelee ja rakentaa kahdessa vaiheessa kolmen vuoden aikana alueelle yli 100 000 neliömetrin kauppakeskuksen. Yhtiöt ovat sopineet myös perustavansa yhteisyrityksen, joka tulee omistamaan kohteen.

Kauppakeskus on osa Baltic Pearl -kehityshanketta, jossa Baltic Pearl CJSC kehittää runsaan 205 hehtaarin maa-aluetta lähelle Suomenlahden rantaa Pietarin keskustan lounaispuolella.

Suurin osa alueelle tulevista teistä ja kanaaleista sekä rakennusteknisestä infrastruktuurista on valmiina. Hanke sisältää yhteensä noin miljoona neliömetriä asuntoja, kaksi sairaalaa sekä useita kouluja ja lastentarhoja. Hanke on Kiinan valtion suurin ulkomainen investointiprojekti lukuun ottamatta öljy- ja maakaasuinvestointeja. Sen on tarkoitus valmistua 2013.

www.srv.fi