Hyviä uutisia maanantailta 23. huhtikuuta 2012:

Startup Sauna –ohjelmaan mukaan 20 yritystä

Lahjakkaiden kasvuyrittäjien valmentamiseen suunnattuun Startup Sauna –ohjelmaan on valittu 20 yrittäjätiimiä. Tänään alkavaan ja kuusi viikkoa kestävään valmennusohjelmaan haki tällä kertaa yli 300 yritystä. Tiimit ovat kotoisin Euroopasta sekä ensimmäistä kertaa myös Kiinasta ja Pohjois-Amerikasta.

Startup Saunan tavoitteena on kirittää kasvuyrittäjiä kehittämään menestyviä liiketoimintamalleja sekä valmentaa niistä rahoituskelpoisia. Ohjelma on toiminut vuodesta 2010 asti ja sen läpikäyneet yritykset ovat saaneet yhteensä yli 11 miljoonaa euroa ulkopuolista rahoitusta.

Tämän kevään kierroksella mukana on ensimmäistä kertaa kaksi tiimiä Kiinasta. Kiinalaisten tiimien yritysideat liittyvät yhteisölliseen mediaan ja mobiilipelaamiseen. Suomesta mukaan pääsi kahdeksan tiimiä.

Ohjelmassa mukana olevien tiimien toimialat painottuvat erilaisiin verkkopalveluihin, mutta mukana on myös esimerkiksi uusiutuvaan energiaan, bioteknologiaan ja kuvantamiseen liittyviä yritysideoita.

Startup Saunaan hyväksyttiin tällä kertaa vain noin 6 prosenttia mukaan hakeneista tiimeistä, mikä kertoo ohjelman korkeasta tasosta ja sen kansainvälisestä maineesta, Startup Saunan vetäjä Ville Simola kuvaa.

Ohjelman ajan tiimit työskentelevät yhdessä Aalto Venture Garagessa, 700 neliön tilassa Espoon Otaniemessä. Toukokuussa noin kymmenen tiimiä ohjelmasta pääsee opintomatkalle Kalifornian Piilaaksoon.

Startup Sauna -ohjelma huipentuu kesäkuun 7. päivä Helsingissä pidettävään demopäivään, jossa valitut tiimit esittelevät yritysideansa rahoittajille ja medialle. Tilaisuudessa julkistetaan ja palkitaan koko ohjelman parhaat yritykset.

Kaksi kertaa vuodessa järjestettävä Startup Sauna on suunnattu pääasiassa Pohjoismaiden, Baltian ja Venäjän kasvuyrittäjille. Startup Saunaa rahoittavat muun muassa Aalto-yliopisto ja Tekes.

startupsauna.com

Tiimiesittelyt Startup Saunan sivuilla


Startup Sauna in one minute

ML