Hyviä uutisia maanantailta 30. marraskuuta 2009:

Stora Enso käynnistää Sunilan sellutehtaan uudelleen

Sellun markkinatilanne on kehittynyt suotuisasti kesän alusta lähtien. Kotkan Sunilan sellutehdas, joka on seisonut huhtikuusta 2009 lähtien, käynnistetään Storan Enson arvioiden mukaan uudestaan vuoden loppuun mennessä.

Markkinatilanteen kehittymiseen ja Sunilan tehtaan toiminnan kannattavuuteen pitkällä aikavälillä liittyy kuitenkin huomattavia epävarmuuksia. Samanlaista epävarmuutta liittyy myös kohtuuhintaisen puun saatavuuteen Suomessa.

Stora Ensosta arvioidaan, että Sunilan sellutehdas voidaan joutua sulkemaan uudelleen ensi keväänä.

- Olemme erittäin tietoisia siitä, että tehtaan käynnistämispäätöksestä huolimatta henkilöstön kannalta epävarmuus jatkuu, ja olemme siitä erittäin pahoillamme. Näemme tämän vaihtoehdon kuitenkin kokonaisuutena parempana henkilöstömme kannalta, toteaa Stora Enson Suomen maajohtaja Juha Vanhainen.

- Toivomme, että metsäteollisuuden toimintaedellytysten turvaamiseksi Suomessa löydetään lähiaikoina pitkäjänteisiä korjaavia toimenpiteitä, ja että Venäjän puutulleihin löydetään myös pysyvä myönteinen ratkaisu. Näillä asioilla saatetaan pidentää myös Sunilan tehtaan elinkaarta.