Hyviä uutisia torstailta 30. syyskuuta 2010:

Stora Ensolta 10 miljoonaa pellettitehtaaseen

Stora Enson Puutuotteet-liiketoiminnalla on pellettituotantoa neljässä tuotantoyksikössä Ruotsissa ja Venäjällä. Stora Enson Puutuotteet-liiketoiminnalla on pellettituotantoa neljässä tuotantoyksikössä Ruotsissa ja Venäjällä.

Stora Enso investoi 10 miljoonaa euroa pellettituotantoon Virossa. Imaveren sahan investointi aloitetaan tämän vuoden lopulla.

Pellettitehtaan arvioidaan valmistuvan vuoden 2011 viimeisellä neljänneksellä. Imaveren sahan vuosittainen tuotantokapasiteetti on 400 000 kuutiometriä sahatavaraa, puusepänteollisuuden komponentteja sekä liimapuupalkkeja.

– Investointi on osa kiinteiden biopolttoaineiden kasvustrategiaamme. Tavoitteenamme on kasvaa Pohjois-Euroopan johtavaksi integroiduksipellettitoimittajaksi. Investoinnin myötä tavoittelemme teollisuus- ja yksityisasiakkaita jo olemassa olevien jakelu- ja markkinointikanaviemme kautta muun muassa Ruotsissa, joka on Euroopan suurin pellettimarkkina. Imaveren sijainti tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden palvella jatkossa myös Etelä-Suomen pellettimarkkinoita, sanoo Hannu Kasurinen, Stora Enson Puutuotteet-liiketoiminta-alueen johtaja.

Tehtaan tuotannossa hyödynnetään Imaveren sahan ja jatkojalostustoimintojen sivutuotteita, mikä tekeee tehtaasta raaka-aineiden suhteen omavarainen.

www.storaenso.fi

AH