Hyviä uutisia perjantailta 11. toukokuuta 2012:

ZEF vie vaalikoneellaan demokratiaa Egyptiin

ZEF Solutions Oy vie maailmalle Suomessa kehitettyä vaalikonetta. Kotimaassa yritys on yhdessä MTV3:n kanssa toteuttanut vaalikoneet jo kuusissa valtiollisissa vaaleissa.

ZEFin vaalikone on saanut hyvän vastaanoton Egyptissä, jossa on parhaillaan käynnissä maan historian ensimmäiset demokraattiset presidentinvaalit. Vaalikone on toteutettu yhteistyössä Egyptin suurimman yksityisen mediatalon Dream TV:n kanssa. Mediayhtiöllä oli merkittävä rooli luotettuna uutislähteenä viime kevään vallankumouksessa, joka johti aiemman presidentin Hosni Mubarakin eroon.

Dream TV:n kaltaiselle mediatalolle vaalikoneen uutisointiarvo on merkittävä, ja ehdokkaiden vastauksia tullaankin hyödyntämään sekä uutisoinnissa että vaaliohjelmissa. Vaalikoneen odotetaan muuttavan Egyptin vaaliasetelmaa läpinäkyvämmäksi.

Suomi on maailmalla tunnettu demokratiastaan. Emme vie maailmalle ainoastaan vaalikonetta, vaan myös suomalaista demokratiaa ja poliittista läpinäkyvyyttä, ZEFin toimitusjohtaja Jaakko Alasaarela sanoo.

Dream TV:n presidentinvaalikone on nyt avattu. Vaalikoneessa on 27 ajankohtaista väittämää, ja siihen voi vastata myös tekstiviestitse.

Presidentinvaalien virallinen äänestysaika on 23.–24.5.2012. Egyptissä on noin 50 miljoonaa äänioikeutettua. 

Vaalikone: dream-net.tv
www.zef.fi

EE