Hyviä uutisia torstailta 24. toukokuuta 2012:

Suomalaisaktivistille merkittävä ympäristöpalkinto

Kenttäbiologi Olli Manninen saa Pohjoismaiden neuvoston luonto- ja ympäristöpalkinnon, sillä hän on tehnyt merkittävää työtä metsien suojelemiseksi. Kenttäbiologi Olli Manninen saa Pohjoismaiden neuvoston luonto- ja ympäristöpalkinnon, sillä hän on tehnyt merkittävää työtä metsien suojelemiseksi.
Kenttäbiologi ja ympäristöaktivisti Olli Manninen on valittu tämän vuoden Pohjoismaiden neuvoston luonto- ja ympäristöpalkinnon saajaksi. Manninen palkitaan työstä Pohjoismaiden metsien suojelemiseksi ja ruohonjuuritason toimijoiden sitouttamiseksi ympäristötyöhön.

Manninen on työskennellyt lähes kaikille pohjoismaisille ympäristöjärjestöille. Hän on myös muun muassa perustanut nordicforests.org-sivuston, joka tarjoaa tietoa pohjoismaisista metsistä.

Palkintolautakunta painotti erityisesti Mannisen pyrkimyksiä ympäristöpolitiikan tavoitteiden konkretisoimiseksi.

— Olli Manninen on ollut inventoijana ja verkostojen rakentajana avainhenkilö kymmenien tuhansien metsähehtaarien rauhoittamisessa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Hän on luonut ainutlaatuisen järjestelmän uhanalaisten lajien kartoittamiseksi ja ollut kantavana voimana kampanjoissa, joilla on lisätty suuren yleisön tietämystä metsäluonnon monimuotoisuudesta, todetaan palkinnon perusteluissa.

Palkinnon suuruus on lähes 50 000 euroa.

— Palkinto ei mene vain minulle vaan kaikille niille, joille Pohjoismaiden metsien säilyttäminen on sydämenasia. Vapaaehtoistyö on erittäin tärkeää myös pyrittäessä vaikuttamaan poliitikkoihin, jotta he tekisivät nykyistä enemmän yhteisen luontomme hyväksi. Palkinto auttaa turvaamaan työmme jatkumisen, Manninen sanoo.

Pohjoismaiden neuvoston luonto- ja ympäristöpalkinnon saajan valitsee vuosittain Pohjoismaiden ympäristöministerien asettama palkintolautakunta.

norden.org

SK