Hyviä uutisia perjantailta 29. lokakuuta 2010:

Suomalaiselle bioruuville myyntilupa

Bioretecin kehitti maailman ensimmäisen, biohajoavan ja antibiootteja vapauttavan ruuvin. Bioretecin kehitti maailman ensimmäisen, biohajoavan ja antibiootteja vapauttavan ruuvin.
Bioretec Oy:lle on myönnetty myyntilupa EU:n alueella kehittämälleen biohajoavalle, antibioottia luovuttavalle ruuvilleen. Luudutusleikkauksien ja avomurtumien hoidossa käytettävän CiproScrew -ruuvin toimitus alkaa joulukuussa. Asiasta uutisoi Yle.

CiproScrew -implantti pitää ja kannattaa luuta paranemisen aikana vapauttaen samalla antibioottia tulehdusalueelle. Maailman ensimmäistä, elimistössä hajoavaa antibioottiruuvia on kokeiltu on Turun yliopistollisessa sairaalassa.

– Uusi antibioottiruuvi toimii näiden vaikeiden vammojen hoidossa ainakin yhtä hyvin kuin metalliruuvi. Jos antibioottiruuvi osoittautuu tehokkaaksi myös laajemmissa potilastutkimuksissa, potilaille ei aina välttämättä tarvitse antaa antibioottihoitoa ennen leikkausta, sanoo Professori Hannu T. Aro Ylen uutisille.

Bioretec Oy kehittää ja valmistaa hajoavia bioaktiivisia lääke lääkettä luovuttavia luu- ja kudoskiinnikkeitä esimerkiksi ortopedisiin ja traumakirurgisiin leikkauksiin.

www.yle.fi
www.bioretec.com

AH