Hyviä uutisia maanantailta 10. syyskuuta 2012:

Oululaiselokuva esitettiin Los Angelesin elokuvafestivaaleilla

Satiirinen Dr Professor's Thesis of Evil -lyhytelokuva on tehty nuorten media-alan ammattilaisten voimin. Satiirinen Dr Professor's Thesis of Evil -lyhytelokuva on tehty nuorten media-alan ammattilaisten voimin.

Suomalainen Dr Professor's Thesis of Evil on ainoana pohjoismaalaisena elokuvana esitetty Los Angelesissa LA Shorts Fest -lyhytelokuvafestivaaleilla.

LA Shorts Fest on merkittävin Yhdysvaltain elokuva-akatemian tunnustama lyhytelokuvafestivaali, sillä sillä on ainoana festivaalina kuusi Akatemian palkintokategoriaa. Festivaalin voittajaelokuvat ovat oikeutettuja Oscar-ehdokkuuteen.

― On mahtavaa ja suuri kunnia, että meidän leffa hyväksyttiin festivaalille ja vieläpä ainoana koko Pohjoismaista. LA Shorts Fest on todella iso juttu lyhärimaailmassa, elokuvan ohjaaja Jukka Vidgren kommentoi.

Dr Professor's Thesis of Evil esitettiin 6.13. syyskuuta järjestettävän festivaalin avajaisnäytöksessä. 

― Elokuvan huumori tuntui uppoavan paikallisiin hienosti ja yleisössä oli paljon sarjakuvafaneja, joten kohderyhmä sattui kohdalleen. Myös leffan tekniikkaa kehuttiin omaperäiseksi ja visuaalisuudesta oltiin positiivisesti yllättyneitä. Eli todella onnistunut ilta kaikinkaikkiaan, Vidgren iloitsee.

Supersankari- ja nörttikliseisiin sekä markkinavoimien vaikutusvaltaan pureutuva satiirinen lyhytelokuva on oululaisen Mutant Koala Pictures -tuotantoyhtiön käsialaa. Elokuvan päähahmo Dr Professor on maailman menestynein superpahis, joka on mediamyllerryksen myötä menettänyt kiinnostuksensa pahuuksien tekemiseen. Dr Professoria esittävät Pentti Korhonen (kasvot) ja Brad Cartner (ääni).

Elokuvan takana on joukko nuoria media-alan ammattilaisia. Tekijöiden elokuvaa varten kehittämä Motion novel -tekniikka yhdistää valokuvaa, 3D-tietokonegrafiikkaa ja animaatiota muodostaen eräänlaisen liikkuvan sarjakuvan. 25 minuutin pituista elokuvaa ei tehty ihan perinteisen menetelmin, vaan sen vuorosanat äänitettiin Pohjois-Amerikassa ja ohjattiin etänä Skypen välityksellä Oulusta.

Elokuvan kansainvälinen levitys alkoi elokuussa iTunes Storen kautta lyhytelokuvalevittäjän Shorts Internationalin toimesta. Elokuva on saatavilla myös Suomessa. Lisäksi Shorts International levittää elokuvan omilla kanavillaan.

Kyseessä on ensimmäinen Suomen Elokuvasäätiön tukema elokuva, jonka päälevityskanava on internet ja mobiililaitteet.

Elokuvan traileri:

www.thesisofevil.com

EH