Hyviä uutisia torstailta 24. toukokuuta 2012:

Mount Everestin valloittanut kiipeilijä matkalla kohti ennätystä

Vielä yhden vuoren kiivettyään Atte Miettinen saavuttaa suomalainen kiipeilyennätyksen. Vielä yhden vuoren kiivettyään Atte Miettinen saavuttaa suomalainen kiipeilyennätyksen.

Vuorikiipeilijä Atte Miettinen on ensimmäisenä suomalaisena valloittamassa niin sanottuja Seitsemää Huippua (Seven Summits), eli kunkin maanosan korkeinta vuorta. Viimeisimpänä saavutuksenaan hän kiipesi Mount Everestin huipulle lauantaina 19.5.

Dubaissa asuva Miettinen on nyt valloittanut kuusi seitsemästä korkeimmasta huipusta. Hän aloittaa projektinsa viimeisen osuuden, Alaskassa sijaitsevan Denalin valloituksen heinäkuun alussa.

8 850 metriä korkean Mount Everestin Miettinen saavutti viidentenätoista suomalaisena. Hän valloitti vuoren osana kahdeksan-jäsenistä joukkuetta.

— Maailman korkeimman vuoren huipun saavuttaminen on mahtava tunne. Oli myös erityistä päästä heiluttamaan Suomen lippua siellä, Miettinen iloitsi.

Alle 350 henkilöä maailmassa on valloittanut seitsemän mantereen korkeimmat vuorenhuiput. Ensimmäinen heistä oli yhdysvaltalainen Richard Bass vuonna 1985.

Seven Summits -vuoret ovat Cerro Aconcagua Etelä-Amerikassa, Denali Pohjois-Amerikassa, Vinson Massif Etelämantereella, Elbrus Euroopassa, Kilimanjaro Afrikassa, Mount Everest Aasiassa ja joko Carstensz Pyramid tai Mount Kosciuszko Australiassa.

www.sevensummits.fi

ML