Hyviä uutisia tiistailta 28. elokuuta 2012:

Suomalaisklovnit kutsuttiin New Yorkiin ja México Cityyn

Kai G. Baer Tamperelainen Teatteri Telakka esittää DramaFestissä México Cityssä näytelmän Kuningatarleikit. Kuvassa sairaalaklovninakin toiminut Tanjalotta Räikkä. Tamperelainen Teatteri Telakka esittää DramaFestissä México Cityssä näytelmän Kuningatarleikit. Kuvassa sairaalaklovninakin toiminut Tanjalotta Räikkä.
Klovnit Mona Ratalahti ja Lilli Sukula-Lindblom on kutsuttu esiintymään The New York Clown Theatre Festival –tapahtumaan Yhdysvaltoihin. Meksikolaisen DramaFest-näytelmäfestivaalin teema on puolestaan tänä vuonna Suomi, ja tapahtumassa esiintyy mm. Teatteri Telakka, jonka kokoonpanoon kuuluu klovni Tanjalotta Räikkä. Aiheista uutisoivat Turun Sanomat ja YLE Uutiset.

New Yorkissa nähtävä esitys on Ratalahden tähdittämä ja Sukula-Lindblomin ohjaama Don’t run, Rush! Absurdi yhden naisen show koostuu neljästä todellisuuden kuvasta. The New York Clown Theatre Festival järjestetään 7.—30. syyskuuta.

Tamperelainen Teatteri Telakka esittää México Cityssä DramaFestissä 28. ja 30. elokuuta näytelmän Kuningatarleikit, jossa pohditaan naiseutta ja siitä luopumista. Näytelmän on kirjoittanut ja ohjannut Antti Mikkola ja rooleissa nähdään Räikän lisäksi Karoliina Kudjoi ja Antti Mankonen.

Reilun kuukauden kestävä, 7. elokuuta käynnistynyt DramaFest on Väli-Amerikan suurimpia teatterifestivaaleja. Suomi on festivaalin tämän vuoden teema, ja ohjelmistoon kuuluu Kuningatarleikin lisäksi mm. Suomen ja Meksikon teatteriyhteistyönä syntyneitä esityksiä.

Ratalahti, Sukula-Lindblom ja Räikkä ovat tulleet tunnetuksi sairaalaklovneina. Sairaalaklovnit kiertävät sairaaloiden lastenosastoilla viihdyttäen ja ilahduttaen pieniä potilaita ja heidän omaisiaan.


New Yorkissa nähtävän Don’t run, Rush! -esityksen näyttelijä on Mona Ratalahti. (Kuva: monakomedia.fi/Mia Ristimä)


www.monakomedia.fi
Teatteri Telakka Facebookissa

SK