Hyviä uutisia torstailta 28. tammikuuta 2010:

Suomalaista nykymuotoilua esitellään New Yorkissa

Suomalaisten suunnittelijoiden ja muotoilualan yritysten luovia ratkaisuja esitellään Straightforward New Finnish Design -tapahtumassa New Yorkissa 14.-17. toukokuuta.

Meatpacking District Design ’10 -tapahtuman yhteydessä järjestettävä Straightforward koostuu muun muassa uutta suomalaista muotoilua esittelevästä näyttelystä, suomalaisen muotoilun tarinaa selventävästä dokumenttivideosta sekä sarjasta ammattilaisille ja suurelle yleisölle suunnattuja oheistapahtumia tapahtumapaikalla ja sen ulkopuolella.

Ennen tapahtumaa Suomessa järjestetään siihen osallistuville yrityksille ja muotoilijoille suunnattu Design Bootcamp -vientikoulutusseminaari. Seminaarin tarkoituksena on tukea suomalaisen muotoilun kansainvälistymistä pohjoisamerikkalaisille markkinoille.

Tapahtuman järjestävät Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti ja Suomen New Yorkin pääkonsulaatti yhteistyössä Huippu Design Managementin ja paikallisten kumppanien kanssa. Näyttelyn kuraattoreina toimivat teollinen muotoilija Paula Bello ja sisustusarkkitehti Teemu Oksanen. Graafisesta suunnittelusta vastaa Johannes Ekholm. Yliopistoyhteistyötä tehdään Aalto-yliopiston ja newyorkilaisen Parsons the New School for Designin kanssa. Tapahtumaa tukevat Helsingin kaupunki, opetusministeriö ja ulkoasiainministeriö.

Straighforward on Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin ja Suomen New Yorkin pääkonsulaatin tuottaman New Finnish Design -pilottihankkeen kolmas suomalaiseen nykymuotoiluun keskittyvä tapahtuma.

www.straightforward-design.net

EH