Hyviä uutisia tiistailta 24. heinäkuuta 2012:

Suomalaisten rakkaus tangoon yllätti BBC:n

Seinäjoen tangokadulla tanssitaan yömyöhään. Kuvakaappaus jutusta BBC Newsin verkkosivuilla. Seinäjoen tangokadulla tanssitaan yömyöhään. Kuvakaappaus jutusta BBC Newsin verkkosivuilla.

”Tulin selvittämään miksi suomalaiset ovat niin rakastuneita tangoon. Suomalaisen stereotyyppihän on pidättyväinen ja hiljainen. Varsin kaukana tulisesta, latinalais-amerikkalaisesta tyypistä.”

Näin kirjoittaa toimittaja Mark Bosworth Britannian yleisradion BBC:n verkkosivuilla. Artikkeli kertoo hänen vierailuistaan Seinäjoen Tangomarkkinoilla, missä toimittaja pohtii niin tapahtuman kuin tangonkin saamaa suosiota Suomessa.

Tangomarkkinoilla kävijöitä yhdistää rakkaus tangoon ja osallistujia löytyy joka lähtöön. Bosworth kuvailee miehiä sandaaleissa, leikatuissa farkkushortseissa ja cowboy-hatuissa, pariskuntia tuulipuvuissa, sekä naisia pilkullisissa mekoissa ja leopardikuvioisissa vaatteissa.

Sävyltään ja sanoitukseltaan Bosworth kertoo suomalaista tangon olevan surumielistä. Siinä kuuluu sota-aikana suosioon tulleet kaihoisat sanoitukset. Musiikki on tyyliltään hitaampaa ja yksinkertaisempaa kuin argentiinalainen tango, mikä näkyy myös itse tanssin erilaisuudessa. Suomalaiset tanssivat lähekkäin, painautuneina toisiinsa, eikä tulisia jalkojen heilautuksia näy.  

Kiinnostusta herättää myös tangokuninkaallisten valinta, jota Bosworth vertaa brittiläiseen X-Factory -laulukilpailuun. Tangokilpailun merkittävyydestä ei kerro vain entisten kuninkaiden ja kuningattarien saama suuri suosia, mutta myös tasavallan presidentin Sauli Niinistön läsnäolo.

Tangomarkkinoilla vieraili tänä vuonna yli 100 000 ihmistä. 

Lue BBC:n artikkeli www.bbc.co.uk/news tai
kuuntele radiolähetys www.bbc.co.uk/programmes