Hyviä uutisia torstailta 26. huhtikuuta 2012:

Suomalaisten tietokoneet maailman puhtaimpia

Suomalaisten tietokoneissa on maailman kolmanneksi vähiten viruksia. Suomalaisten tietokoneissa on maailman kolmanneksi vähiten viruksia.

Suomalaisten tietokoneissa on kolmanneksi vähiten viruksia maailmassa. Asia selviää 25. huhtikuuta julkaistusta Microsoftin Security Intelligence Report -raportista.
 
Raportin mukaan maailman tietokoneista 7 prosentissa on viruksia. Suomessa vastaava prosentti on 1,6.

Talouselämä-lehti haastatteli raportin julkaisun alla Microsoftin tietoturvajohtaja Tim Rainsia. Rainsin mukaan Suomen tietoturva on esimerkki koko maailmalle.

Kävin puoli vuotta sitten Suomessa ja olemme tehneet Telia-Soneran tietoturvakäytännöistä tapaustutkimuksen. Kävi ilmi, että siellä it-osasto ottaa nopeasti yhteyttä tartunnan saaneen koneen käyttäjään ja kone laitetaan karanteeniin. Sellainen aktiivinen asioihin puuttuminen on ainutlaatuista. Esimerkiksi Yhdysvalloissa niin ei voisi tehdä, koska oikeus internetiin katsotaan sananvapauskysymykseksi, Rains kertoo Talouselämän haastattelussa.

Talouselämässä arvellaan, että Suomen hyvä sijoitus saattaa johtua myös suomalaisten hyvästä tietoturvatuntemuksesta, joka selviää Microsoftin helmikuussa julkaisemasta raportista, jossa selvitettiin eurooppalaisten tietoturvatuntemusta.

Nyt julkaistua tutkimusta varten kustakin maasta tarkistettiin 1 000 tietokonetta. Tietokoneiden "puhtaustilastoa" johtaa Kiina ja kakkosena tulee Japani. Kärkiviisikosta löytyy Suomen lisäksi kaksi muuta Pohjoismaata, Tanska ja Norja.

Saastuneimmat koneet löytyvät Pakistanista ja Palestiinasta, sillä niissä lähes joka kolmas tarkistetuista koneista oli saastunut.

talouselama.fi
microsoft.com

SK