Hyviä uutisia keskiviikolta 1. kesäkuuta 2011:

Suomalaisyritykset voittoisia YK:n digisovelluskilpailussa

Suomalaiset Renderfarm.fi, Hammerkit ja Oppifi on palkittu YK:n World Summit Awards -kilpailussa. WSA-kilpailussa palkitaan maailman parhaita digimediasovelluksia.

Kilpailussa on yhteensä kahdeksan sarjaa, joista kaikista valitaan viisi tasa-arvoista voittajaa. Yhteisöllinen renderöintipalvelu Renderfarm.fi palkitiin e-Science ja Technology -sarjassa, Hammerkitin verkkopalvelujen suunnittelutyökalu e-Business and Commerce -sarjassa ja Oppifin elämäntarinapalvelu Epooq e-Inclusion ja Participation -sarjassa.

Laurean ammattikorkeakoulun kehittämä Renderfarm.fi mahdollistaa kenelle tahansa avoimen pääsyn normaalisti kalliisiin laskentaresursseihin. Yli viidestä miljoonasta tietokoneesta muodostuva BOINC (Berkeley Open Infrastructure for Network Computing) –verkosto on perinteisesti painottunut tieteellisen laskennan projekteihin. Renderfarm.fi sen sijaan auttaa graafikoita ja animaattoreita luomaan monimutkaisia kuvia ja animaatiota päivissä, kun niiden tekemiseen ilman yhteisöllisyyden mahdollistamaa voimaa voisi mennä kuukausia. Kuka tahansa tietokoneen käyttäjä voi antaa koneensa mallintajien käyttöön. Palvelua ollaan nyt kehittämässä ammattimaiselle tasolle.

Epooq on muistelu- ja elämäntarinapalvelu, joka auttaa muistojen ja tarinoiden tallentamisessa monimediallista kerrontaan hyödyntäen.

Kolmas palkituista on vuonna 2006 perustettu Hammerkit, joka tarjoaa rakennusalustaa dynaamisten verkkopalvelujen luomiseen. 

www.epooq.net
www.renderfarm.fi
www.hammerkit.com
www.wsis-award.org

EH